Μίκυ Μάους: Η Επιστροφή της Ρεγγίνας/Πανωραίας

Το τέλος των Εκατομμυρίων

Στην αρχή του μήνα έχουμε το τέλος της σειράς «Τα Εκατομμύρια του Θείου Σκρουτζ»,με το τεύχος 368. «Το Εικοστό Εκατομμύριο» είναι σχεδιασμένο από τον ταλαντούχο Πάολο Μοττούρα. Το ίδιο και τα εξώφυλλα των τευχών 368-370, στα οποία φιγουράρει ο Σκρουτζ. Στο Μίκυ Μάους γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ως κεντρική την ιστορία «Το Μυστικό της Θάλασσας των Φύλλων». Η συγκεκριμένη ιστορία δεν συνδέεται με το εξώφυλλο και είναι σχεδιασμένη από τον Ντόναλντ Σοφρίττι. Δυστυχώς, από το εξώφυλλο του #370 δεν  καταλαβαίνουμε ποια θα είναι η κύρια ιστορία. Αυτό διότι το εξώφυλλο συνδεόταν με τη σειρά «Τα Εκατομμύρια του Θείου Σκρουτζ». Οπότε θα περιμένουμε για να δούμε ποια θα είναι…

Η Βασίλισσα Εκτός Χρόνου

Στα δυο τελευταία τεύχη του μήνα, έχουμε μια ενδιαφέρουσα επιστροφή ενός χαρακτήρα. Πρόκειται για την Ρεγγίνα/Πανωραία, δημιούργημα του Τζόρτζιο Καβατσάνο την οποία έχουμε δει σε δυο ιστορίες στην χώρα μας. Με το όνομα Πανωραία στην πρώτη της εμφάνιση στην ιστορία «Περιπέτεια Κάτω από το Διαφανές Φράγμα» στα Υπερ-Κλασικά και ως Δούκισσα Ρεγγίνα στην πρόσφατη ιστορία/παρωδία της Τζίκε «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι». Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλες πιο παλιές αδημοσίευτες ιστορίες με τον χαρακτήρα που δεν έχουν δημοσιευτεί στην χώρα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην γνωρίζουμε πολλά για την Ρεγγίνα και το πως έχει εξελιχθεί ο χαρακτήρας της μέσα από τις ιστορίες με τον Ντόναλντ.

Η νέα ιστορία με τίτλο «Paperino e la regina fuoritempo» ,στα ελληνικά «Ο Ντόναλντ Ντακ και η Βασίλισσα Εκτός Χρόνου», (για την οποία είχαμε μιλήσει παλιότερα σε άρθρο) είναι σχεδιασμένη από την Γκιάντα Περισσινόττο και το σενάριο έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Μπρούνο Έννα. Αποτελείται από 3 μέρη και έχει συνολικά 96 σελίδες άρα λογικά θα τα διαβάσουμε σε 3 διαφορετικά τεύχη. Έτσι, ξεκινάμε από το #371 με εξώφυλλο από τον Καβατσάνο, συνεχίζουμε με το #372 που έχει ένα καταπληκτικό εξώφυλλο από την Περισσινότο νομίζουμε ότι στο #373 θα ολοκληρωθεί η ιστορία. Η ιστορία φαίνεται να έχει πολύ δυνατό χρωματισμό και αν είναι πιο προσεγμένη από τις συνηθισμένες Ιταλικές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν.

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Άλλος ένας θεματικός μήνα χωρισμένος στη μέση. Το κλείσιμο των της σειράς των Εκατομμυρίων και η επιστροφή της Ρεγγίνας είναι σίγουρα τα πιο δυνατά κομμάτια. Εξεπλάγην ευχάριστα διότι δεν είναι βαρετός ο Ιούλιος. Οπότε τον Αύγουστο θα κλείσουμε με την ιστορία της Περισσινότο και αναρωτιέμαι τι άλλο θα δούμε.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Ντόναλντ #85 θα έχει ως κεντρική το «Η Επιστροφή του Βόραξ». Το Super Μίκυ και το ΚΟΜΙΞ δεν τα έχουν βάλει ακόμα στο ημερολόγιο αλλά ας πάμε να δούμε τι θα έχουν. Το Super Μίκυ #71 έχει την ιστορία «Το Πιο Ψηλό Παπί του Κόσμου». Το ΚΟΜΙΞ #85 έχει ανατύπωση της ιστορίας του Μπαρκς «Τo Μυστικό της Χονδορίκας» με εξώφυλλο από τον Ντον Ρόσα… Θα σας προτείνω να διαβάσετε την ιστορία από τον 11ο τόμο της Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney που έχει πολύ έξτρα υλικό αφού στο ΚΟΜΙΞ όχι μόνο δεν θα βρείτε καθόλου κείμενα αλλά και δεν έχει νόημα να αγοράσετε πάλι την ίδια ιστορία…