Skip to main content

Δεκέμβριος 2020: Φάντομ – Η Μαύρη Ακτίνα

Μίκυ Μάους: Φάντομ Ντακ – Η Μαύρη Ακτίνα

Ο Δεκέμβριος συνεχίζει δυναμικά με τον Φάντομ Ντακ στο Μίκυ Μάους! Το πρώτο τεύχος του μήνα αρχίζει με το πρώτο μέρος της ιστορίας «Η Μαύρη Ακτίνα», με ένα ωραίο εξώφυλλο από τον Σιάρρονε.

Μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία

Ιστορία που έχει 175 σελίδες (!!!), απαρτίζεται από 4 μέρη (Μίκυ Μάους #338 – #341) με το δίδυμο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι και Λορέντζο Παστροβίκιο να επιστρέφει. Το σχέδιο του Παστροβίκιο μου αρέσει καλύτερα από του Σιαρρόνε για τη σειρά και με ματιά ματιά που έριξα στο Μίκυ Μάους #338 της Παρασκευής που πέρασε μου φαίνεται ότι εστιάζει σε σημεία που είδαμε στην πρώτη ιστορία της σειράς, «Ισχύς & Εξουσία» (για την οποία θα μιλήσουμε και σε review κάποια στιγμή). Άρα όσοι απογοητεύτηκαν από την ιστορία του προηγούμενου μήνα ίσως χαρούν με αυτό.

Μίκυ Μάους: Φάντομ Ντακ – TimeCrime

Ο Δεκέμβριος και το 2020 τελειώνουν με μια έκπληξη! Επιτέλους βγαίνει στα ελληνικά το TimeCrime!! Πρόκειται για μια ιστορία crossover με τους Φάντομ Ντακ και Πράκτορα Ντακ! Το σχέδιο είναι από τον ταλαντούχο Πάολο Μοττούρα ενώ το σενάριο είναι φυσικά από τον Αρτιμπάνι. Αυτό το φοβερό δίδυμο μας έχει χαρίσει απίστευτες ιστορίες.

Μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία

Ιστορία είναι 90 σελίδων και έχει 2 μέρη και οπότε μπορεί να την δούμε ολόκληρη στο τελευταίο Μίκυ Μάους για το 2020. (Μίκυ Μάους #342) Στο Inducks έχει μια πολύ καλή θέση και προσωπικά την θεωρώ υπέροχη, έχοντας την διαβάσει παλιότερα σε scalation. Το μόνα που θα είναι η ιστορία αυτή τιμά αυτό που λέμε οι φαν το continuity, έχει απίστευτο χρωματισμό και ανατροπές.

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Ο μήνας είναι πάλι αφιερωμένος στον Φάντομ Ντακ όχι μόνο με την τεράστια ιστορία «Η Μαύρη Ακτίνα» της σειράς PKNE – Paperinik New Era (Φάντομ Ντακ – Νέα Εποχή) αλλά και έχουμε την ιστορία «TimeCrime» όπου συμβαίνει μια παράξενη συνάντηση! Μπορώ να καταλάβω όποιον νιώθει ότι έχουμε μπουκώσει με τόσο Φάντομ. Πραγματικά και εγώ δεν το περίμενα να μπουν τόσο γρήγορα και κοντά οι ιστορίες αυτές, ιδίως η τελευταία.

Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος διότι έτσι μπαίνει και άλλη μια ιστορία από τις τοπ 10 Ιταλικές του άρθρου που είχαμε γράψει πριν κάποια χρόνια. Σιγά σιγά συμπληρώνεται η λίστα. Πρέπει όντως να φτιάξουμε καινούργια. Να σημειωθεί ότι ξεχωρίζει από όλα τα εξώφυλλα πιο πολύ το εξώφυλλο του TimeCrime και μετά το Χριστουγεννιάτικο εξώφυλλο του Μίκυ Μάους #341.

Το 2020 κλείνει όμορφα για το αγαπημένο περιοδικό οπότε αναμένουμε να δούμε πως θα αρχίσει το 2021. Τι θέμα θα έχει ο επόμενος μήνας;

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Ντόναλντ θα έχει ως κεντρική το «Ο Άρχοντας του Χρόνου». Το Super Μίκυ #63 είχε την ιστορία «Το Σκήπτρο της Υπέρτατης Δύναμης» ενώ το Super Μίκυ #64 έχει την ιστορία «Ο Μάγος της Απόδρασης».

ΚΟΜΙΞ

Από την άλλη, το ΚΟΜΙΞ #77 που κυκλοφόρησε είχε ως κεντρική την ανατύπωση τετρασέλιδης ιστορίας του Ρόσα «Ωχ! Έλατο!» ενώ το ΚΟΜΙΞ #78 θα έχει την δεκασέλιδη ιστορία του Μάρκο Ρότα «Όλα ή Τίποτα». Θα μου πείτε τελείωσε ο Ρόσα; Θα πω ότι έχουν μείνει όπως λέω εδώ μερικές ολιγοσέλιδες ιστορίες και το «Αφιερωμένο Εξαιρετικά» που μπορεί να τις δούμε στο τεύχος 78. Θέλω να πω όμως κάτι άλλο πριν κλείσουμε το άρθρο…

Ήδη παίρνουμε μια πρώτη γεύση με την κεντρική του τεύχους 78 για το τι θα έχουμε για την μετά Ρόσα εποχή. Δυστυχώς με το εξώφυλλο Ναρντοπ και όντας δεκασέλιδη θυμίζει πολύ τα τεύχη του Τερζόπουλου μετά το ΚΟΜΙΞ #200. Αυτό δεν είναι θετικό. Άφησαν κιόλας και το μαύρο πλαίσιο! Μάλλον θα πάρω το επόμενο τεύχος αλλά θα είμαι αρκετά σκληρός με το περιοδικό όσον αφορά την κριτική. Ελπίζω να δούμε που το πάνε με το ΚΟΜΙΞ #79 που θα είναι και το πρώτο τεύχος για το 2021.

22 thoughts to “Δεκέμβριος 2020: Φάντομ – Η Μαύρη Ακτίνα”

 1. Έχω χαρεί αφάνταστα, γιατί σε λίγα τεύχη τελείωνει η << Εποχή του Ρόσα>> στο ΚΟΜΙΞ. Επίσης, όταν κοίταξα στον I.N. D. U. C. K. S. είδα ότι μετά την <<Μαύρη ακτίνα>> δημιουργήθηκε το << Timecrime>>, οπότε αφού βάζουν τις ιστορίες με τη σειρά δημιουργίας τους και Ά δημοσίευσής τους, λογικά θα δούμε το << Τimecrime>> στο Μίκυ Μάους του Ιανουαρίου.

  Υ.Γ. στο προηγούμενο άρθρο, είχα στείλει δύο φορές το ίδιο σχόλιο επειδή είχα πατήσει ένα κουμπί καταλάθος.

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. όπως θα δεις ανανέωσα με νέες πληροφορίες το άρθρο μου. Ίσως έχει ήδη τελειώσει. Μένουν μόνο μερικές ολιγοσέλιδες ιστορίες και το «Αφιερωμένο Εξαιρετικά». Θα δούμε από το ΚΟΜΙΞ #79 μάλλον τι παίζει. Και εγώ αναμένω το TimeCrime πάρα πολύ καιρό.

   ΥΓ Τα σχόλια πρέπει πρώτα να εγκριθούν για να εμφανιστούν και για αυτό δεν εμφανίζονταν.

 2. Eίμαι πολύ χαρούμενος που σε λίγο καιρό τελειώνει η<< Εποχή του Ρόσα>> στο Κόμιξ. Επίσης, κοίταξα στο inducks και είδα ότι τέταρτη ιστορία στο νέο σύμπαν του Φάντομ Ντακ είναι το <<Τimecrime>>. Οπότε πιστεύω ότι θα διαβάσουμε αυτήν την υπέροχη ιστορία στην χώρα μας τον Ιανουάριο(!!!!!!!!!!)
  Υ.Γ. Στο προηγούμενο άρθρο, υπέβαλα δύο φορές το ίδιο σχόλιο, επειδή , μού έδειχνε ότι δεν τον έστειλα. Οπότε να ξέρετε, ότι όποτε γράφω ένα σχόλιο και το στέλνω δύο φορές, είναι γι”αυτόν τον λόγο. Και πάλι μπράβο για την σκληρή δουλειά και τις ωραίες πληροφορίες που μας προσφέρεις

 3. Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενος που σε λίγο καιρό θα τελειώσει η ” Εποχή του Ρόσα ” στο κόμικς. Ο δεύτερος λόγος που είμαι χαρούμενος είναι επειδή, στο inducks είδα, ότι η τεταρτη ιστορία του νέου σύμπαντος του Φάντομ Ντακ είναι το “Timecrime”(για όσους δεν ξέρουν, τώρα διανείουμε την τρίτη ιστορία) που έχεις πει πολύ καλά λόγια για αυτό. Οπότε είμαι ενθουσιασμένος που λογικά θα διαβάσουμε αυτήν την υπέροχη ιστορία τον Ιανουάριο.
  Επίσης, την προηγούμενη φορά δημοσίευσα δύο φορές το ίδιο σχόλιο, γιατί μου έδειχνε ο υπολογιστής ότι δεν το έχω στείλει την πρώτη φορά. Και τώρα δηλαδή,δεν μου δείχνει το σχόλιο γι’αυτό το έχω στείλει τρείς φορές.

 4. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου το 2021 τα πράγματα θα πάνε καλά για το ΚΟΜΙΞ το περιοδικό, και ότι θα έχουμε μόνο ή κυρίως φρέσκιες ιστορίες ως κύριες ιστορίες, κι όχι ιστορίες του Μπαρκς και του Ρόσα, διότι κατάντησε κουραστικό αυτό το πράγμα (να βάζουν συνέχεια τέτοιες ιστορίες δηλαδη).Ελπίζω του χρόνου το 2021 να βγει ή έστω ν ανακοινωθεί και να βγει του αντίχρονου το 2022, έστω ένα απο τα παλιά περιοδικά που εξέδιδε ο Τερζόπουλος όπως το περιοδικό Κλασικά ή το περιοδικό η Μιννυ ή και το Αλμανάκο. Μακάρι θεέ μου τα πράγματα να πάνε καλά για το συγκεκριμένο περιοδικό του χρόνου το 2021.

  1. Για άλλη έκδοση χλωμό το βλέπω αν και θα το ήθελα. Εδώ με το ζόρι κρατούν τις 4 εκδόσεις. Για το ΚΟΜΙΞ δεν ξέρω πραγματικά Ήδη με το ΚΟΜΙΞ #78 τα πράγματα δεν ξεκινούν καλά… Μακάρι να αλλάξει κάτι στα επόμενα τεύχη…

   1. Γεια σου. Τι εννοείς όταν λες ότι εδώ με το ζόρι κρατούν τις 4 εκδόσεις? Και επιπλέον πως το ξέρεις αυτό? Θέλω να πώ, το ξέρεις ή είναι δικό σου συμπέρασμα?

    1. Φαίνεται από όλα αυτά που βλέπουμε ανά τα χρόνια… Κόπηκε το Φάντομ, κόπηκαν τα Editor’s Choice, το ημερολόγιο το δίνουν μόνο στους συνδρομητές. Ακόμα τα ηχητικά εφέ στο Μίκυ Μάους είναι αμετάφραστα εδώ και πολύ καιρό, το ΚΟΜΙΞ έχει μόνο 1 άρθρο από εκεί που είχε για όλες τις ιστορίες, κόπηκαν τα γράμματα στη σύνταξη κλπ Γενικά όλα αυτά δεν δείχνουν ότι υπάρχει το καλύτερο κλίμα και ότι ετοιμάζουν νέα έκδοση.

   2. Αγόρασα το τεύχος 78 μόλις λίγα λεπτά πριν και απογοητεύτηκα!☹️ Αυτό το λέω, διότι ενώ δεν έχει ιστορία του Ντον Ρόσα ως κεντρική, κάτι που είναι ακόμα χειρότερο. Έφτασαν να βασίζονται στην ιστορία του Βίκαρ και τις τρεις ολιγοσέλιδες ιστορίες του Ρόσα! Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έβαλαν την ιστορία <<Αφιερωμένο εξαιρετικά>>μία καταπληκτική ιστορία του Ρόσα που είναι και η μοναδική που δεν έχει μπει στην <<Βιβλιοθήκη Κόμιξ>>. Τα ερωτήματα πολλά. Θα βάλουν ποτέ αυτήν την υπέροχη ιστορία; Στην διαφήμιση του επόμενου τεύχους φαίνεται ότι θα έχει εξώφυλλο Ρόσα, τι σημαίνει αυτό; Ποιά θα είναι η πορεία του περιοδικού το 2021; Και άλλα πολλά που θα μας τα απαντήσει ο χρόνος.

    1. Τις είδα και εγώ τις ιστορίες. Έχει ως κεντρική ιστορία του Ρότα. Θα σχολιάσω σε καινούργιο άρθρο την άποψη μου. Το Αφιερωμένο Εξαιρετικά είχε μπει στο ΚΟΜΙΞ 301. Πιο καλή έκδοση από αυτήν δεν θα βρεις.

     1. Το ξέρω ότι έχει δημοσιευτεί το <<Αφιερωμένο εξαιρετικά>> στο ΚΟΜΙΞ 301 όμως το συγκεκριμένο τεύχος είναι ένα απ’τα λίγα που μου λείπουν οπότε…

 5. Μόλις αγόρασα το << Timecrime>> (στα ελληνικά << Εγκληματική Οργάνωση), και έχω κατενθουσιαστεί! Δυστυχώς δεν θα το δούμε σε ένα τεύχος οπότε θα διαβάσουμε το δεύτερο μέρος του χρόνου αλλά παραμένει υπέροχη ιστορία με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σενάριο και υπέροχο σχέδιο. Δύο μόνο είναι οι ενδοιασμοί μου.

  Α) Γιατί να ονομάσουν την ιστορία << Εγκληματική οργάνωση>> αντί για <<Έγκλημα στον χρόνο>> που είναι πιο πιστό στον πρωτότυπο τίτλο.

  Β) Αν η ιστορία δεν είχε <<σπάσει>> στα δύο θα μπορούσαμε να την απολαύσουμε με το άριστο(κατ’ εμέ) εξώφυλλο του Μοττούρα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτήν την ιστορία. Ενώ τώρα που χώρισαν την ιστορία σε δύο μέρη θα διαβάσουμε μόνο το πρώτο μέρος σε τεύχος με το εξώφυλλο του Μοττούρα, ενώ το δεύτερο σε ένα τεύχος με ένα εξώφυλλο του Παστροβίκιο που είναι σχεδιασμένο και δύο χρόνια πριν την Α΄ δημοσίευση του << Τimecrime>>. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να βάλουν την παρακάτω ελαιογραφία του ίδιου Μοττούρα (που θα την δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο) IC PPP 16040. Γενικότερα όμως υπάρχουν ένα σωρό πιθανά εξώφυλλα (σχεδιασμένα απ’ τον ίδιο τον Μοττούρα) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο δεύτερο μέρος της ιστορίας.

  Αλλά το σημαντικό είναι ότι η απίθανη αυτή ιστοριάρα δημοσιεύτηκε σε μία αξιοπρεπή έκδοση όπως το << Μίκυ Μάους>>. Βέβαια αυτό δείχνει ότι άλλη μία καταπληκτική ιστορία μπαίνει στο << Μίκυ Μάους>> κάνοντας έτσι το ΚΟΜΙΞ να δείχνει όλο και πιο αδύναμο. Αλλά αυτή είναι μία άλλη, μεγάλη, συζήτηση.

  Υ. Γ. Πήγα σε τέσσερα περίπτερα να το βρω κι είχε εξαντληθεί απ’ όλα. Τελικά στο πέμπτο κατάφερα να βρω ένα αντίτυπο. Σκεφτείτε ότι είναι μόνο η πρώτη μέρα κυκλοφορίας του τεύχους. Πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχουν μείνει ελάχιστα αντίτυπα σε ελάχιστα περίπτερα.

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
   Πολύ σωστά όλα όσα γράφεις! Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια, θα μπορούσαν στο δεύτερο τεύχος να είχαν την απίστευτη ελαιογραφία που σχεδίασε ο Μοττούρα όπως είπες ή το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης που υπάρχει στην Ιταλία 🙂

   Όσο για το ΚΟΜΙΞ θα γράψω κάποια πράγματα αυτές τις μέρες. Και πήρα και εγώ το τεύχος #78 και ίσως κάνω μια αυστηρότατη κριτική όταν το διαβάσω. Δυστυχώς απογοητεύει με τόσο πόσο έχει ξεπέσει.

 6. Μπήκα στο I.N.D.U.C.K.S, και είδα ότι η τιμή του Topolino, αυξήθηκε κατά 1,90( ήταν στα 3,00 και πήγε 4,90). Επίσης, το τελευταίο τεύχος έχει τον αριθμό 3396Β( αντί για 3397). Επιπλέον, το τελευταίο τεύχος που έχει αρχειοθετηθεί, λέει ότι κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου 2020, οπότε θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ακόμα τεύχος που κυκλοφόρησε στις 30 Δεκεμβρίου.
  Η ερώτησή μου είναι η εξής: σταμάτησε το Topolino;;;;;;;;;

  1. Δεν σταμάτησε το Topolino. Απλά δεν έχει αρχειοθετηθεί το τελευταίο τεύχος. Ακόμα το τεύχος που είδες (Topolino 3396Β) είναι τεύχος με εναλλακτικό εξώφυλλο. Τεύχη σαν αυτά βγάζει που και που το περιοδικό με το εξώφυλλο να είναι γυαλιστερό είτε να έχει κάτι άλλο που το κάνει ιδιαίτερο και το βάζει σε μεγαλύτερη τιμή. Μπορεί επίσης το τεύχος να έχει και κάποιο δώρο που δικαιολογεί επίσης την αυξημένη τιμή 🙂

 7. Α, οκ ευχαριστώ. Το είδα και τρόμαξα. Νόμιζα ότι σταμάτησε το ιστορικό αυτό περιοδικό. Άλλα ευτυχώς όλα καλά. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Αρέσει σε %d bloggers: