Ξεκινάει η σειρά Ντετέκτιβ Ντόναλντ στο Μίκυ Μάους! Για να δούμε πως μας φάνηκε η πρώτη ιστορία της σειράς.

Μυστήριο στον Καμβά (40 σελίδες)

Εξώφυλλο

Όμορφο εξώφυλλο με πολύ ωραία χρώματα και είναι και “ατμοσφαιρικό”. 9/10

Περίληψη 

Μία σταρ του σινεμά πέφτει θύμα εκβιαστών και ζητάει την βοήθεια του ιδιωτικού ντετέκτιβ Ντόναλντ Ρέυμοντ Ντακ.

Ιστορία

Η κεντρική ιστορία του τεύχους στην οποία το σχέδιο είναι γενικά όμορφο και ατμοσφαιρικό (μου άρεσε ο τρόπος που ήταν σχεδιασμένοι οι κακοποιοί και οι αστυνόμοι). Θυμίζει την εποχή του 1940 στην οποία τοποθετείται χρονικά η ιστορία. Η Ντόρις είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και παρόλο που είναι η βοηθός του Ντετέκτιβ Ντόναλντ είναι στην ουσία η πρωταγωνίστρια και η αληθινή ηρωίδας καθώς ο Ντόναλντ δυστυχώς δεν είναι και ο πιο έξυπνος. Η ιστορία ως πρώτο μέρος μιας σειράς που θα μας απασχολήσει και αργότερα αρχίζει αρκετά καλά. Δείχνει κάποιους χαρακτήρες, την ατμόσφαιρα της εποχής, έχει μια δόση μυστηρίου και μερικές ανατροπές. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι το μυστήριο που επικρατεί δεν λύνεται όλο. Οπότε αυτό σε κάνει να θες να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Υποθέτω ότι ο Καρλ Παλέτας πρέπει να είναι μια αναφορά στον θείο Καρλ.

Υπόλοιπες ιστορίες

Όσο για τις υπόλοιπες ιστορίες θα πω ότι «Το Αστέρι των Επιθυμιών» ξεχωρίζει μακράν και κάπως πλησιάζει την κεντρική ιστορία βαθμολογικά. Η συγκεκριμένη ιστορία ενώ δεν είχε το φοβερό σχέδιο είχε ένα πολύ ωραίο σενάριο. Πρόκειται για το τι θα γινόταν αν ο Μαύρος Πητ δεν είχε τον Μίκυ Μάους στα πόδια του να του χαλάει τις δουλειές. Μου άρεσε πάρα πολύ που ο σεναριογράφος σκέφτηκε το Μαύρο Φάντασμα το οποίο για άλλη μια φορά είναι άσσος στις μεταμφιέσεις και στα κόλπα. Εξαιτίας του σχεδίου θα βάλω λιγότερο από την κεντρική ιστορία. 7.5/10

Μυστήριο στον Καμβά
  • 8.5/10
    Σχέδιο - 8.5/10
  • 7.5/10
    Σενάριο - 7.5/10
8/10

Σύνοψη

Η ιστορία με τον Ντετέκτιβ Ντόναλντ σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και έχει μυστήριο, μέρος του οποίου συνεχίζεται και σε κάνει να δες να διαβάσεις την επόμενη ιστορία της σειράς.