Παραπάνω βλέπετε το σταντ του Topolino στην εκδήλωση Lucca Comics & Games 2018! Η φωτογραφία είναι από το Papersera.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Ιταλία διοργανώνεται το μεγάλο Φεστιβάλ Lucca Comics & Games. Ξεκινάει από σήμερα 31 Οκτωβρίου και θα είναι μέχρι τις 4 Νοέμβρη. Το σταντ της Panini/Disney έχει αρκετές νέες εκδόσεις έτσι ώστε να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του αγαπημένου μας ποντικού, Μίκυ.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικοί δημιουργοί όπως οι Τζόρτζιο Καβατσάνο, Κάστυ, Σύλβια Τζίκε, Κορράντο Μασταντουόνο, Κλαούντιο Σκιαρρόνε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το εναλλακτικό εξώφυλλο του Topolino #3284 από το πενάκι του Μάσσιμο Ντε Βήτα για την εκδήλωση. Προσωπικά μου αρέσει πολύ γιατί συνδέει το τότε με το τώρα και είναι απλό!

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν διάφορες νέες εκδόσεις σχετικές με τον Μίκυ Μάους κυρίως. Από ότι φαίνεται σε ξεχωριστές σκληρόδετες εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν Το Ποτάμι του Χρόνου και η Λα ΣτράνταΠαρακάτω φαίνονται τα πολύ όμορφα εξώφυλλα.

Οι φαν θα μπορέσουν να αγοράσουν και το Topolino #3284 με το κανονικό του εξώφυλλο αλλά και τον Σκοτεινό Κόσμο σε σκληρόδετη έκδοση και να τα δώσουν στον Κάστυ για υπογραφή. Για τον Σκοτεινό Κόσμο έχω δει διάφορα εξώφυλλα πέρα από το παρακάτω. Ίσως να υπάρχουν εναλλακτικά εξώφυλλα; Δεν ξέρω…

Θα υπάρχουν και ειδικές εκδόσεις όπως το Il Grande Mickey, το Mickey Superstar 10… Topolino αλλά και ένας οδηγός για το το Μίκυ Σίτυ το εξώφυλλο του οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.  Όσο αφορά τα παπιά με ενδιαφέρον νέα σκληρόδετη έκδοση είναι αυτή που περιέχει το νέο κεφάλαιο της Ιστορίας & Δυναστείας των Ντακ που έχει σχέση με το μέλλον αυτή τη φορά.

Μια μεγάλη εκδήλωση και ένας λόγος να ζηλεύουμε τους Ιταλούς. Είναι κιόλας μια εκδήλωση όπου βλέπεις ενεργή συμμετοχή όσων αφορά τα Disney, με πολλές εκδόσεις και πολλούς δημιουργούς. Κάτι το οποίο εδώ δεν νομίζω να δούμε εδώ έστω και σε ελάχιστη εμβέλεια. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να πάω σε μια τέτοια εκδήλωση. Προς το παρόν ας απολαύσουμε όσο μπορούμε την εκδήλωση μέσα από τις φωτογραφίες.