Οι Δύο Εκδικητές

Και ναι φανς του Φαντομία και του Φάντομ! Η νέα ιστορία του Μάρκο Τζερβάζιο με την συνάντηση των δυο εκδικητών επιτέλους έφτασε (στο τεύχος #3275 του Topolino)! (Το θέμα είναι πότε θα την δούμε στην Ελλάδα τώρα…) Να αναφέρω ότι παραπάνω μαζί με το  καταπληκτικό εξώφυλλο έχουμε μαζί και μια σελίδα όπου φαίνεται ότι ο Ντόναλντ εξηγεί στον Λόρδο Κουάκετ πως έγινε ο Φάντομ Ντακ! Πολύ ωραίος φόρος τιμής στην ιστορία του Κάρπι, Το Μυστικό της Βίλλας των Ρόδων όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο μασκοφόρος ήρωας/εκδικητής. Μιλήσαμε με τον ίδιο τον Τζερβάζιο στο facebook και μας είπε για την ιστορία:

Σε αυτήν την ιστορία βλέπουμε την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Φαντομία και τον Φάντομ Ντακ. Μπορώ να σας πω ότι ο Φαντομίας θα φτάσει στο παρόν την εποχή του Ντόναλντ Ντακ και τα χρώματα θα είναι τα ίδια με τα στάνταρ του Topolino… σχεδόν πάντα! H αντίδραση του Ντόναλντ στην αρχή θα είναι κατάπληξη … και αργότερα οι δυο εκδικητές θα συμμαχήσουν.

Πως και γιατί άραγε ο Φαντομίας βρέθηκε στο παρόν; Η ιστορία θα είναι αρκετά μεγάλη από ότι φαίνεται καθώς θα έχει 2 μέρη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρώτη σελίδα κάθε μέρους αντίστοιχα.

Καλά ήδη σκέφτομαι τις αντιδράσεις του Ντόναλντ και του Σκρουτζ αντίστοιχα. Ειδικά του Σκρουτζ. Νομίζω ότι θυμάστε τι του είχε πει ο Φαντομίας στην ιστορία Ο Κλέφτης & ο Μεγιστάνας (κριτική εδώ)… Οπότε μάλλον θα λιποθυμήσει από την τρομάρα του όταν θυμηθεί τον Φαντομία διότι στην παραπάνω σελίδα δείχνει να μην το θυμάται και ο Φαντομίας λέει ότι αρκετός καιρός από την τελευταία τους συνάντηση. Ο δε Ντόναλντ θα κοιμόταν και ο καημένος θα φρίκαρε βλέποντας τον Φαντομία στο δωμάτιο του.

Σύμφωνα με ποστ του στο Facebook ο Τζερβάζιο (ο οποίος λατρεύει το σύμπαν του Ντον Ρόσα) συμβουλεύει πριν διαβάσουμε την ιστορία να έχουμε διαβάσει αυτές τις 3 ιστορίες (όχι όμως ότι είναι απαραίτητο):

Πέντε πάνελ από την ιστορία:

Από ότι φαίνεται από όλα, ο Φαντομίας έχει βάλει στο μάτι τον σβώλο χρυσού σε μέγεθος αυγού χήνας και συμμαχεί με τον Φάντομ για να τον κλέψουν. Τώρα το γιατί δεν ξέρω αλλά μου αρέσει πάρα πολύ όλο αυτό. Ελπίζω να δούμε όσο πιο σύντομα την ιστορία στην Ελλάδα γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον. Είχαμε και ένα φλασμπακ στην ιστορία του Ρόσα με την Γκόλντυ. Πόσο μου αρέσει πως ο Τζερβάζιο συνδυάζει τα πάντα (Φαντομίας, Φάντομ του Κάρπι, σύμπαν Ρόσα). Πολλά μπράβο.