Μεγάλες Ιστορίες Disney: Παραπάνω από δέκα οι τόμοι;

Η ιστορία Το Κοραλλένιο Καγκουρώ αποτελεί κεντρική ιστορία του δέκατου πέμπτου τόμου. Έχει δημοσιευτεί στη χώρα μας 4 φορές στα Κλασσικά. Η ιστορία αυτή είναι από τον ένατο Ιταλικό τόμο αλλά εκεί στην Καθημερινή με το ανακάτμα που έχουν κάνει έχουν αφήσει κάποιες εκρεμμότητες από τους προηγούμενους Ιταλικούς τόμους, έβδομο και όγδοο. Το πιο ενδιαφέρρον όμως είναι ότι η παρκάτω διαφήμιση μάλλον μας κρύβει μια έκπληξη 🙂

Αν παρατηρήσετε και μετρήσετε τους τόμους είναι 10 και από αυτούς λείπει ο όγδοος οπότε μιλάμε για συνολικά 11 τόμους! Από αυτούς μένουν να κυκλοφορήσουν (και σύμφωνα με όσα ξέρουμε και από τη διαφήμιση είναι):

 1. Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Το Κοραλλένιο Καγκουρώ (Ιτ. #9)
 2. Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Ανίκητος Υπερεγκέφαλος (Ιτ. #10)
 3. Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Το Καρναβάλι του Ντόναλντ Μακ Ντακ (Ιτ. #1)
 4. Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Τα Όργανα του Παρανόμου (Ιτ. #9) (μάλλον αυτή που έχω στον σύνδεσμο)

Τον τόμο με την ιστορία Ο Ανίκητος Υπεργκέφαλος δεν τον είχαμε ξαναδεί στις διαφημίσεις της εφημερίδας όπου βλέπαμε τους τίτλους από τις ράχες. Και από ότι φαίνεται θα είναι μετά τον 15ο. Βέβαια τον συγκεκριμένο τόμο μπορεί κανείς να δει στη διαφήμιση για τον 15ο. Να τονισθεί ότι ο συγκεκριμένος τόμος φαίνεται να υπάρχει από την αρχή ανάμεσα στους 10 που η Καθημερινή έχει στις διαφημίσεις/βίντεο της! Η ιστορία είναι από τον δέκατο Ιταλικό τόμο!! Άρα το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έχουμε και άλλους τόμους αυξάνεται. Βέβαια, έτσι αυξάνεται και το ανακάτεμα της Καθημερινής με τους τόμους 😛

Από αυτές τις διαφημήσεις πήρα μέρη του που φαίνονται!! Σουγουρεύτηκα με την παρακάτω εικόνα ότι 99.99% είναι αυτή η ιστορία που λέω! Κοιτάξτε στην παρκάτω εικόνα το πρώτο πάνελ της ιστορίας.

Όπως βλέπουμε ο πίνακας και το σακίδιο με τα δολάρια φαίνονται στο πρώτο πάνελ είναι και στο εξώφυλλο! Ακόμα δείτε ότι αντιστοιχεί και η αριθμομηχανή του με τους βόλους σε μέρος του εξώφυλλου στα δεξιά. Η εικόνα της διαφήμισης/βίντεο που έχω βάλει πρώτη πρώτη και ήταν για τον σημερινό τόμο έχει δέκα τόμους και συμπεριλαμβάνει όλους εκτός αυτόν με τα Όργανα του Παρανόμου. Πάντως ο τόμος με τα Όργανα του Παρανόμου υπάρχει σε όλες τις διαφημίσεις που έχει βάλει η Καθημερινή στην Εφημερίδα. Τέλος, να ξαναπούμε ότι η ιστορία είναι από τον δέκατο Ιταλικό τόμο. Οπότε για να μπει ο ολόκληρος ο ένατος θα πρέπει να έχουμε έναν ακόμη τόμο. Νομίζω από την επόμενη βδομάδα θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα. Θα ενημερώσουμε με καινούργιο άρθρο για οτιδήποτε νεότερο.

7 Σχόλια

 1. Εγώ να το θέσω αλλιώς το θέμα. Η αυθεντική ιταλική σειρά αποτελείται από 51 τόμους των 360 σελίδων περίπου έκαστος. Πραγματικό αριστούργημα. Κάθε τόμος της Ελληνικής έκδοσης είναι μόνο 160 σελ. περίπου. Με απλούς υπολογισμούς και με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα χρειαστεί περισσότερο από μια δεκαετία από σήμερα για να ολοκληρωθεί η σειρά… Δε νομίζω αυτό το σενάριο να αποτελεί επιλογή. Τι λέτε κι εσείς. Εκτός κι αν δεν είναι στα σχέδια να εκδοθεί όλη οπότε τότε θα πρέπει να αλλάξει όνομα και να μην ονομάζεται τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα. Περιμένουμε ανυπόμονα τις σχετικέςεξελίξεις.

  • Θα σου δώσω την ίδια απάντηση όταν με είχαν ρωτήσει πριν λίγο καιρό την ίδια ερώτηση:

   Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε εάν του χρόνου πχ θα εκδώσουν πάλι 10 ή περισσότερους τόμους (16 όπως του Μπαρκς). Φέτος όντως δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι καθώς είχαν διαφήμιση ότι οι τόμοι ξεκινούν 8 Ιουλίου και η διαφήμιση είχε μπει και στο ΜΜ. Άρα δεν ήταν καλός ο προγραμματισμός. Άμα αρχίσουν να βάζουν από του χρόνου 16 στα επόμενα 5 χρόνια θα έχουν τελειώσει. Εγώ από ότι έχω καταλάβει αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια σειρά Disney στην εφημερίδα. Με την έκδοση του Σκάρπα λύνουν το πρόβλημα τους διότι έτσι δεν ψάχνονται τι θα βάλουμε κάθε καλοκαίρι αλλά θα έχουν την συγκεκριμένη έκδοση για αρκετά χρόνια. Είναι παρόμοια κατάσταση με το ΚΟΜΙΞ πχ. Εδώ και 3 χρόνια πάνε ρομποτικά με τους ίδιους δημιουργούς. Βέβαια, εδώ χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά ώστε να μεταφράσουν και άρθρα κλπ Θα δούμε τι θα παίξει. Μπορεί στο τέλος να μην ολοκληρώσουν τη σειρά αλλά αυτό πάει και αν η Καθημερινή συνεχίσει να εκδίδει Ντίσνεϋ. Το πιο πιθανό αν συνεχίσει να εκδίδει να ολοκληρωθεί. Μέχρι και οι άλλες εφημερίδες άρχισαν να βάζουν κάποιο κόμικ για ανταγωνισμό. Οπότε νομίζω δεν τους συμφέρει να τη σταματήσουν.

   Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να έχουν και την Άνοιξη φέτος την «Κλασική» Βιβλιοθήκη Ντίσνεϋ ως προσφορά. Που σημαίνει ότι τους ενδιαφέρουν τα ένθετα. Τώρα που θυμήθηκα έτσι και αλλιώς στο συμβόλαιο τους λένε ότι θέλουν και τα Ντίσνεϋ ως ένθετα στην εφημερίδα.

   Επίσης μετά την συμφωνία με την εταιρεία “Walt Disney Company Greece SP LLC” διαθέτει στην αγορά (Ελλάδας και Κύπρου) τα περιοδικά «Disney» μέσω του φύλλου της εφημερίδας καθώς και μέσω της απευθείας πώλησης στα περίπτερα. Η συμφωνία είναι για 2+1 χρόνια με έναρξη την 1η Απριλίου 2014 και λήξη την 30η Ιουνίου 2017.

 2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως πρόκειται για μια σειρά επικών διαστάσεων που μόνο η βιβλιοθηκη του Καρλ Μπαρκς μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Να είμαστε καλά να την απολαύσουμε. Χαιρετισμούς από την όμορφη Καβάλα.

 3. Τελικά τα τεύχη κατά 99.9% θα παραμείνουν δέκα για φέτος. Μάλλον επρόκειτο για λάθος καθώς η ιστορία «Τα όργανα του παράνομου» συμπεριληφθηκε στον τόμο 16. Κρίμα. Τα λέμε του χρόνου το καλοκαίρι καλά να είμαστε.

  • Ναι ισχύει αυτό. Αν και άμα δεις το παλιό μου άρθρο με όσα βρήκα στην Εθνική Βιβλιοθήκη μπορούν να βγουν ακόμα 2 τόμοι. Πρόκειται για τόμους με κεντρικές ιστορίες Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ (Ιτ. #7) και Ο Δραπέτης του Αλκατράζ (Ιτ. #9) αντίστοιχα.Και οι οι δυο είναι του 1962-1963 και δεν έχουν μπει.

   Αλλά μπορεί να τους βάλουν και του χρόνου που είανι το πιο πιθανό.

Απάντηση