Η συγκεκριμένη σειρά έχει τελειώσει για φέτος εδώ και αρκετό καιρό. Βρήκα λίγο χρόνο και είπα να γράψω 2 λόγια για έναν τόμο που μου είχε φανεί καλύτερος από αρκετούς άλλους.

Ο τόμος στην ΚΟΜΙΞ Wiki

Ιστορίες

Ο Φαντομάς με το Ημίψηλο:  Ιστορία που είχα χρόνια να διαβάσω και όλο έλεγα που είχα βάλει το Αλμανάκο που την έχει αλλά με πρόλαβε η Καθημερινή 😛 Το σχέδιο είναι πολύ όμορφο. Μιλάμε για τον Μάσσιμο Ντε Βήτα 🙂 Ο χρωματισμός δυστυχώς είναι κάπως και είναι περίεργο να έχεις μια νέα έκδοση και ο χρωματισμός της παλιάς να είναι καλύτερος αλλά τέλος πάντων.  Ωραία ιστορία, που παλιά μου άρεσε διότι και ο Φάντομ και η Μάρβελ Ντακ δεν ικανοποίησαν τα καπρίτσια του Σκρουτζ. Οπότε τι θα έκανε τότε; Το γίνει υπερ-ήρωας και ειδικά κλασικός είχε τη φάση του και στο τέλος ήταν και αποτελεσματικό ως προς τα υπερσύγχρονα όπλα. Προσωπικά θα ήθελα να ξαναδούμε κάποια στιγμή τον Φαντομά με το Ημίψηλο. Πάντως, γέλασα πολύ με το καρέ με τον Σκρουτζ όπου εκβίαζε τους δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν “αμερόληπτα” τη δουλειά τους…

Ήρωας Χωρίς ΑιτίαΚαλό το σχέδιο της συγκεκριμένης ιστορίας και το power up του Γκούφυ αλλά μας τα χαλάει το σενάριο που το βρήκα κάπως χαζό και υπερβολικό δίχως κάποια ουσία. Μέτρια πολύ ιστορία.

Σιωπηλή Συνωμοσία: Η καλύτερη ιστορία του τόμου με διαφορά! Πολύ καλό σχέδιο και υπέροχο σενάριο. Από την αρχή σε βάζει σε σκέψεις, για το τι συνέβη και ποιος είναι από πίσω. Έχει 2 μέρη και συνολικά 50 σελίδες. Νομίζω ότι μέρη αρκετά καλά ισομοιρασμένα με το πρώτο να ανακαλύπτουμε τι συμβαίνει σιγά σιγά και στο δεύτερο να απαντώνται ερωτήματα και να έχει δράση. Προσωπικά την συγκεκριμένη ιστορία δεν την είχα ξαναδιαβάσει αλλά τον κακό τον είχα πετύχει σε μια άλλη υπέροχη ιστορία από τον ομώνυμο σχεδιαστή. Από τις πολύ δυνατές ιστορίες του Φάντομ και ίσως από τις καλύτερες του ήρωα.

Πίσω στα θρανία Ιστορία που θα έπρεπε να βρίσκεται αλλού. Έτσι ώστε να είμαστε και πιο χαλαροί στην βαθμολογία της με την έννοια ότι θα πέρναγε πιο εύκολα. Σενάριο τίποτα το ιδιαίτερο και σχέδιο όχι και τόσο καλό.  Την βρίσκω εξαιρετικά ανούσια και δεν ήξερα τι βαθμολογία να βάλω. Τέσσερα ή πέντε. Οπότε πήγα στη μέση.

Συνολικά

Συνολικά είχαμε ένα τόμο με ανισορροπίες όπου είχε 2 πολύ καλές ιστορίες, 1 μέτρια και 1 μέτρια προς κακιά. Όμως θα πω ότι είναι από τα καλά τομάκια της σειράς.

  • 8/10
    Ο Φαντομάς με το Ημίψηλο - 8/10
  • 6/10
    Ήρωας Χωρίς Αιτία - 6/10
  • 9.5/10
    Σιωπηλή Συνωμοσία - 9.5/10
  • 4.5/10
    Πίσω στα θρανία - 4.5/10
7/10

Σύνοψη

Έχουμε έναν τόμο που έχει 4 ιστορίες 2 πολύ καλές και 2 μέτριες (και μια από αυτές προς κακιά), με αποτέλεσμα να έχουμε ανισορροπίες. Παρόλα αυτά, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους της συγκεκριμένης σειράς.