Από δίδυμο που μας χάρισε το Mickey Mouse’s Craziest Adventures έρχεται στις 23 Μαΐου (σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Glenat) στα Γαλλικά έρχεται το το Donald Happiest Adventures. Αυτή τη φορά θα έχουμε τις περιπέτειες του Ντόναλντ (και τις πιο χαρούμενες όπως λέει ο τίτλος). Προσωπικά το σχέδιο των χαρακτήρων εξακολουθεί να μου φαίνεται κάπως περίεργο. Γούστα είναι αυτά..

Παρακάτω έχουμε την περίληψη για τον αυτόν τόμο:

Σε αναζήτηση της ευτυχίας.

Ένα πρωί σαν όλα τα άλλα, ο Ντόναλντ σηκώνεται από κρεβάτι του λαμβάνοντας ένα τηλεφώνημα με τον Σκρουτζ. Μετά από τις περιπέτειες του ανά τον κόσμο με τον Μίκυ ο θείος του τον χρειάζεται για ένα νέο κυνήγι θησαυρό. Αλλά ο Ντόναλντ αντιλαμβάνεται ότι όσο χρυσάφι και να του στείλει, ο θείος του δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος.

Ο Σκρουτζ μπορεί να είναι γεροτσιγκούνης και δύστροπος αλλά θέλει το ίδιο πράγμα όπως όλοι, ευτυχία. Έτσι στέλνει τον ανιψιό του στην αναζήτηση αυτού του ανεκτίμητου θησαυρού.  Αλλά για τον θυμωμένο και άτυχο Ντόναλντ, το να βρει το μυστικό της επιτυχίας φαίνεται μια αποστολή αδύνατη…

Σχεδιασμένο σε μια ροή επεισοδίων, παρόμοια με του Mickey’s Craziest Adventures (αλλά αυτή τη φορά βρήκαμε τα νούμερα), αυτό το νέο άλμπουμ κατακλύζει τον Ντόναλντ σε μια μυητική προσπάθεια να ανακαλύψει τον κόσμο, αλλά και τον εαυτό του. Έτσι, υπό την κάλυψη του χιούμορ και της απίστευτης περιπέτειας, ο Lewis Trondheim και ο Nicolas Keramidas εξερευνούν αυτή τη φορά όλες τις σπουδαίες φιλοσοφικές έννοιες της ευτυχίας.

Όσο για την τιμή, το Donald Happiest Adventures θα είναι στα 15 ευρώ και το φορμάτ θα είναι 24 x 32 εκ. όπως ήταν με το Mickey’s Craziest Adventures. Ελπίζω όπως και την συγκεκριμένη έκδοση και άλλες Γαλλικές που είχαμε δει πιο παλιά, να βγουν στα αγγλικά κάποια στιγμή.