Από ότι φαίνεται και φέτος θα συνεχιστεί η Βιβλιοθήκη του Ρομάνο Σκάρπα από εκεί που έμεινε πέρσι. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη κατοχυρώθηκαν σήμερα 9 τόμοι που μπορείτε να δείτε παρακάτω. (πιο κάτω από τις εικόνες γράφουμε πληροφορίες για τις ιστορίες)

Λοιπόν θα πάω με τη σειρά τους τόμους που βλέπετε παραπάνω και θα δώσουμε συνδέσμους για κάθε κύρια ιστορία. Δίπλα από τον τον τίτλου του τόμου θα έχω το νούμερο του αντίστοιχου Ιταλικού σε παρένθεση! Ξεκινάμε:

  1. Τόμος 8 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Αυτοκράτορας του Μίκυ Σίτυ (Ιτ. #5)
  2. Τόμος 9 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Η Πεταλούδα του Κολόμβου (Ιτ. #6)
  3. Τόμος 10 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Η Αιώνια Φλόγα της Καλχόα (Ιτ. #6)
  4. Τόμος 11 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Τα Έλατα των Ιμαλαΐων (Ιτ. #8)
  5. Τόμος 12 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Το Κυνήγι της Γραφομηχανής (Ιτ. #8)
  6. Τόμος 13 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Μαθηματικός Παπαγάλος (Ιτ. #7)
  7. Τόμος 14 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ (Ιτ. #7)
  8. Τόμος 15 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Ο Δραπέτης του Αλκατράζ (Ιτ. #9)
  9. Τόμος 16 Μεγάλες Ιστορίες – Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Το Κοραλλένιο Καγκουρώ (Ιτ. #9)

Λοιπόν έχουμε άλλους 9 τόμους σίγουρους για φέτος. Τώρα εάν θα είναι περισσότεροι δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα. Πάντως γιατί βγάζουν πρώτα ιστορίες του όγδοου Ιταλικού πριν του έβδομου είναι μυστήριο επίσης (σύμφωνα με τη σειρά των ISBN). Οι τόμοι από ότι βλέπω συνεχίζουν να είναι οι μισοί Ιταλικοί. Μάλλον μπορεί να δούμε πάλι φέτος Το Διπλό Μυστήριο του μαύρου Φαντάσματος από τον πρώτο Ιταλικό τόμο. Ελπίζω πάντως να διαψευσθώ και να μπει.

Σύνοψη

Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος με την επιστροφή των τόμων. Μου αρέσει πολύ ο Σκάρπα και αρκετές ιστορίες του δεν τις έχω διαβάσω και δεν τις έχουμε δει στη χώρα μας. Πάντως μην ξεχνάμε και το Donald Quest τους νέους τόμους της Κλασικής Βιβλιοθήκης Disney. Μπορεί για αυτό το λόγο οι τόμοι να είναι 9 γιατί θα βγουν και αυτά. Μπορεί να βγουν και πιο μετά δεν ξέρουμε. Εικασίες κάνουμε. Το σημαντικό είναι ότι θα έχουμε πάλι τόμους το καλοκαίρι.