Κλασική Βιβλιοθήκη Disney – Σκοτεινά Μυστήρια

Πρόκειται για τον όγδοο τόμο της αντίστοιχης Ιταλικής σειράς. Ο συγκεκριμένος τόμος έχει 4 ιστορίες που όλες είναι κοντά στις 50 σελίδες. Οπότε σε 164 σελίδες πρέπει να είσαι αρκετά επιλεκτικός… Πάντως, εάν δεν βάλουν από τις ιστορίες αυτήν εδώ του Καβατσάνο τότε θα απογοητευτώ πολύ. Η συγκεκριμένη δημοσιεύτηκε το 1991 και είναι στις τοπ 100 του inducks. (συγκεκριμένα στην 75η θέση!!) Οπότε πιστεύω ότι τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να την δούμε στη χώρα μας. Αλλιώς, μπορεί και να μην μπει ποτέ… Άλλη μια πολύ καλή ιστορία είναι αυτή εδώ του Καμπόνι. Η δεύτερη καλύτερη του τόμου και έχει 55 σελίδες. Προσωπικά πιστεύω (ή μάλλον καλύτερα θέλω να πιστεύω…)  ότι θα διαλέξουν μια μεγάλη και τις πιο μικρές που έχει ο τόμος.

Οι αδημοσίευτες από τον ιταλικό τόμο είναι οι παρακάτω 4 ιστορίες:

  1. Topolino e il caso del ricatto verde
  2. Topolino e il caso del cancellatore
  3. Topolino e il mistero della voce spezzata
  4. Topolino e la scatola dei 100 anni

Την ιστορία το Ρεβεγιόν του τρόμου που δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους #29 μπορούμε να την αποκλείσουμε γιατί την έχουν ήδη βάλει στο Μίκυ Μάους.

Παρακάτω η διαφήμιση του τόμου από την εφημερίδα.

2 Σχόλια

  1. Μέσα έπεσες! Ο τόμος όντως περιέχει μία μεγάλη ιστορία (αυτήν του Camboni) και τρεις μικρές (όλες δημοσιευμένες στην Ελλάδα).

    Όσο για την ιστορία του Cavazzano και όλες τις άλλες, που έχουν παραλείψει, κάτι μου λέει ότι πάλι με χρόνια και καιρούς, θα τις δημοσιεύσουν σε δεύτερη δόση, δημοσιεύοντας τα δεύτερα μισά των τόμων τής ιταλικής σειράς. Τριανταέξι τόμοι επί δύο, προς γύρω στους δέκα τόμους το χρόνο, θα χρειαστούν συνολικά επτά χρόνια, όσα δηλαδή θα χρειαστούν, αν δεν απατώμαι, και για τα άπαντα του Σκάρπα.

    • Το είχα σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα δούμε τρεις μεγάλες οπότε για αυτό είπα αυτό είπα και τελικά όντως έπεσα μέσα! Όσο για τον Σκάρπα συμφωνώ ότι έχουμε τόμους στη μέση και έτσι όπως τα λες αλλά για την συγκεκριμένη σειρά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ΄ότι θα βγουν πάλι τόμοι με την ίδια θεματολογία με τις υπόλοιπες ιστορίες. Μπορεί κιόλας να μην βγαίνουν οι σελίδες για τις υπόλοιπες σελίδες. Είναι διαφορετικά τα πράγματα από την Βιβλιοθήκη του Σκάρπα και κιόλας εδώ δεν πρόκειται για άπαντα αλλά για έκδοση πολύ χαλαρή με την έννοια και ότι εάν δεν βάλουν κάποιες ιστορίες δεν τους πειράζει και τόσο…

Απάντηση