Skip to main content

Editor’s Choice: Κλασική Βιβλιοθήκη Disney

Και ναι η Καθημερινή μας κάνει την έκπληξη παιδιά για άλλη μια φορά! Το νέο Editor’s Choice δεν θα είναι ένα αλλά πολλά! Συγκεκριμένα, θα έχουμε 10 τεύχη (όπως φαίνεται από την παραπάνω διαφήμιση) μάλλον 340 σελίδων όσο η Ιταλική έκδοση, Le più belle storie Disney 🙂 Στο Inducks η Ιταλική έκδοση.

Πρόκειται για συλλογή Ιταλικών ιστοριών που έχουν κάποιο θέμα ανά τεύχος όπως η μυθολογία, τα γουέστερν, τους εξωγήινους. Συγκεντρωμένες ιστορίες κάθε είδους. Το πρώτο τεύχος που θα δούμε την άλλη βδομάδα θα έχει σχέση με την μυθολογία. Το επόμενο με τους εξωγήινους. Από, τους 37 τόμους που έχει βγάλει η Ιταλική έκδοση εμείς θα δούμε 10. Οπότε μιλάμε για επιλογή τόμων. Άρα μιλάμε για νέα σειρά που όπως λέει ο τίτλος του άρθρου θα έχει όνομα Κλασική Βιβλιοθήκη Disney.

Προσωπικά ποτέ δεν πίστευα σε κάποια τέτοια εξέλιξη. Ειδικά για το Editor’s Choice που αλλιώς το είχαμε συνηθίσει. Εννοείται πως θα υποστηρίξω την κίνηση με τα χίλια. Ανατροπή λοιπόν και αρχίζουμε όμορφα το 2018 με νέα τομάκια κυρίες και κύριοι. Ο πρώτος τόμος (που εάν είναι ακριβώς όπως στην Ιταλική έκδοση) θα έχει δυο αδημοσίευτες ιστορίες. Οφείλω να πω ότι φαίνονται ωραίοι οι τόμοι στη διαφήμιση. Για οτιδήποτε νεότερο θα φτιάξουμε νέο άρθρο.

Εκτάκτως Σάββατο 6 Ιανουαρίου ο πρώτος τόμος.

14 thoughts to “Editor’s Choice: Κλασική Βιβλιοθήκη Disney”

  1. Πάντως για άλλη μια φορά δεν έπεσε κανείς μέσα… Που να το φανταστούμε ότι θα είχαμε σειρά κιόλας. Κάτι που δεν έγραψα στο άρθρο αλλά μάλλον το Editor’s Choice κολλάει με την λογική ότι ίσως πάρουν μόνο κάποιες ιστορίες από τους πρωτότυπους τόμους και έχουμε τόμους 180 – 200 σελίδες. Δεν με χαλάει ούτε αυτό πάντως.

   1. Βλέποντας τι κάνανε με τη βιβλιοθήκη τού Barks και μετά με τη βιβλιοθήκη τού Scarpa, εμένα ο νους μου πάει στο ότι θα συνεχίσουν τη σειρά τού χρόνου, με άλλους δέκα τόμους. Πάντως δεν τους κόβω για τόμους των 340 σελίδων. Οι ράχες στη διαφήμιση δείχνουν λεπτές και συνήθως οι ράχες στις διαφημίσεις είναι παχύτερες απ’ ό,τι στην πραγματικότητα. Αν, όμως, είναι όντως 340 οι σελίδες, θα πρέπη να περιμένουμε το ίδιο και με τη βιβλιοθήκη του Scarpa, εν τη οποία περιπτώσει, να δούμε τι θα γίνη με τον μισό τόμο, που έχει μείνει αδημοσίευτος από το καλοκαίρι.

    1. Θα συμφωνήσω. Πάντως, να πούμε ότι ο εκδότης για τα τεύχη 1 έως 14 ήταν η Disney Libri ενώ για τα τεύχη 15 και μετά ήταν η Giunti Editore. Λογικά θα έχουν τα δικαιώματα για όλους τους τόμους; Είμαι περίεργος να δω τις επιλογές για φέτος. Πάντως ευελπιστώ να συνεχιστεί ο Σκάρπα το Καλοκαίρι με 16 τόμους αυτή τη φορά 😉

 1. Προσωπικά κραταω μικρο καλαθι. Συνήθως σε τετοιες συλλογές η επιλογή ιστοριων είναι κακη, θυμιζω τα αντίστοιχα Κλασικά του Τερζοπουλου. Να δουμε επίσης αν θα εχει άρθρα και στοιχεία για τους δημιουργούς. Σίγουρα η εταιρεία θελει να δει και πώς θα πανε οι πωλήσεις. Θυμιζω εδω οτι η Καθημερινή είχε αποφασίσει να μην βαλει κόμικς τον χειμώνα, αλλά μετά έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης τον Έρικ Καστελ…

 2. Για μιά ακόμα φορά οι Καθημερινές εκδόσεις κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και ανατροπή και μας προσφέρουν το καλύτερο δώρο για να αρχίσουμε τη χρονιά!!Οι εκδόσεις Disney στην Ελλάδα βρίσκονται στα καλύτερα χέρια(και άς λένε ότι θέλουν οι γνωστοί γκρινιάρηδες μίζεροι μιά ζωή στη κακομοιριά θα είναι)και συνεχίζουν να βάζουν σε όλα τα ελληνικά σπίτια τις κλασσικότερες ιστορίες των κορυφαίων δημιουργών Disney!!Χίλα μπράβο λοιπόν και να στηρίξουμε και αυτή την έκδοση φυσικά!!

  1. Εντάξει Σπύρο να είμαστε προσγειωμένοι λίγο. Θετικό το ότι έκαναν αλλά μην τους υμνούμε σαν θεούς… 😛 Οι ιστορίες δεν πάντα κορυφαίες σε αυτούς τους τόμους και είναι πολλές που έχουν μπει στο Μίκυ Μάους… Πάντως πολύ ωραία κίνηση όπως και να έχει αλλά ας είμαστε και λίγο συγκρατημένοι.

 3. Ευχάριστη κίνηση εκ μέρους της Καθημερινής. Αν και δεν αγόρασα τούς τόμους του Σκάρπα (δεν είμαι φαν του δημιουργού), ελπίζω αυτοί να είναι καλοστημένοι και προπάντων να δημοσιευτούν όλοι και όχι απλά 10, για την ώρα όμως το μόνο πού μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.

 4. Απ’ ό,τι κατάλαβα απο την νεότερη διαφήμιση θα έχει τα τομάκια με (μπερδεμένη σειρά): το διάστημα, τους φίλους, το μυστήριο, τους πειρατές, τα UFO. την μυθολογία, την Αρχαία Αίγυπτο και κάτι άλλα που δεν μπορώ να κατλάβω. Αναρωτιέμαι όμως για τις σελίδες που θα έχει..

  1. Η έκδοση έτσι και αλλιώς είναι για το πιο ευρύ κοινό και όχι για συλλέκτες. Το χαρτί καλούτσικο είναι αλλά γενικά είναι μικρό το μέγεθος της έκδοσης. Το θέμα είναι ότι συγκριτικά με τις προηγούμενες προσφορές αυτή είναι κάπως απογοητευτική…

Αρέσει σε %d bloggers: