Editor’s Choice: Προτάσεις στον Disney Editor

Τι Editor’s Choice θα έχουμε άραγε φέτος;

Το Editor’s Choice είναι ετήσια έκδοση. Θα έχουμε φέτος; Πιστεύω πως ναι. Και μάλλον τον μήνα Νοέμβριο το πιο πιθανό όπως πέρσι. Τι ιστορία όμως θα έχουμε φέτος; Πέρσι είχαμε το Slam Duck, σειρά ιστοριών/ιστορία που δεν περίμενε κανείς. Μια νέα ιστορία. Οπότε νομίζω και φέτος θα ξαφνιαστούμε και μάλλον πάλι θα έχουμε κάποια νέα ιστορία.

Ποια θα είναι όμως; Υπάρχουν πολλές ιστορίες που έχον βγάλει οι Ιταλοί και είναι είτε σειρές είτε πολλών σελίδων καινούργιες και παλιές. Θα μιλήσω όμως για τις καινούργιες. Για παράδειγμα υπάρχει η παρωδία του Δον Κιχώτη που είναι 94 σελίδων και θα ήταν μια όμορφη επιλογή, η ιστορία του Μπονφάττι και Κάστυ Τι συνέβη στο χθες; που είναι 2 μέρη 71  σελίδων. Άλλα μια δυνατή επιλογή θα χαρακτήριζα το PK Timecrime DD που έχει τον Φάντομ Ντακ και τον Πράκτορα Ντακ και είναι 90 σελίδων. Άλλη μια ωραία και μεγάλη ιστορία του Κάστυ είναι Η Ακτίνα της Ατλαντίδας, 83 σελίδων για Editor’s Choice.

Γενικά, υπάρχουν πολλές επιλογές και από νέες και παλιές ιστορίες. Είπα μόνο για νέες διότι πέρσι είχαμε νέα ιστορία. Οπότε το ίδιο πιστεύω και για φέτος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην παλιά. Οπότε, πιστεύω καλό είναι να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα στον Editor ρωτώντας τον για το Editor’s Choice και προτείνοντας του κάποια ιστορία που θα θέλατε να δείτε στην έκδοση. Μπορείτε να προτείνετε κάποια ιστορία από τις παραπάνω που είπα ή κάποια άλλη που θα θέλατε εσείς. Υπενθυμίζω ότι το ημειλ του είναι disneyeditor@kathimerini.gr.

 

6 Σχόλια

 1. Χλωμό το βλέπω, να μην έχει ήδη αποφασιστεί, για να μην πω τυπωθεί, το τι θα έχει το φετινό τεύχος, οπότε οι προτάσεις ή θα είναι για του χρόνου ή θα είναι μαντέματα για το τι θα έχει φέτος το τεύχος.

  Οι ιστορίες, που προτείνεις, είναι όλες μικρές για το Editor’s Choice, το οποίο πέρσι είχε 132 σελίδες. Το Slam Duck είχε 120 σελιδες.

  Ψάχνοντας, λοιπόν, για ιστορίες με τουλάχιστον 118 σελίδες (ας δώσουμε και λίγη λάσκα ακόμα), το πολύ 127 σελίδες (συν τη σελίδα περιεχομένων συν τα εξώφυλλα = 132), που να προέρχονται από το Topolino, να είναι σχετικά πρόσφατες (μετά το 1997, ας πούμε) και να μην έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα, βρίσκουμε μόνο τρεις.

  Από αυτές, η πρώτη είναι από το σύμπαν των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ, οπότε, τη στιγμή που έκλεισε το περιοδικό, δύσκολα τη βλέπω να δημοσιεύεται στην Ελλάδα, και η δεύτερη είναι με τον Μίκυ, που δεν ξέρω αν θα ρισκάρανε να βγάλουν ένα τόμο με αυτόν, αντί με τα πιο δημοφιλή παπιά.

  Η τρίτη, όμως, ιστορία το θησαυροφυλάκιο υπό Π.Ο.Λ.Ι.Ο.Ρ.Κ.Ι.Α., έχει 120 σελίδες, ακριβώς όσες και το Slam Duck, οπότε εγώ μαντεύω ότι φέτος θα διαβάσουμε αυτήν.

  Όμως, φοβούμαι ότι η φετινή έκπληξη θα είναι ότι δεν θα έχουμε έκπληξη και ότι θα δούμε κάποια ανατύπωση.

  • Λογικό είναι να έχει αποφασιστεί ήδη αλλά ποτέ δεν ξέρεις με αυτούς 😛 Και το ΚΟΜΙΞ είναι 100 σελίδων αλλά κάνει 3,50. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει συγκεκριμένο αριθμό σελίδων. Το πρώτο Editor’s Choice είχε 212 σελίδες, το δεύτερο 196 και το τρίτο 132. Άρα οι σελίδες μπορεί πάλι να είναι λιγότερες πχ 100 ή γιατί όχι και 80. Επίσης στην αρχή είχε 2,90. Μπορεί να αλλάξει πάλι η τιμή. Από τις ιστορίες που λες καμία δεν παίζει να δούμε και για λόγους που αναφέρεις αλλά και η τελευταία με το θησαυροφυλάκιο είναι υπερβολικά πρόσφατη. Πιθανό να δούμε ανατύπωση όπως λες αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

   Άλλες δυο ωραίες επιλογές είναι το DD Reboot 99 σελίδων και το Ducks on the Road 159 σελίδων. Ειδικά το δεύτερο μπορεί να είναι πολύ πιθανό.

   • Χμ, ναι. Δεν πρόσεξα ότι τώρα μόλις κυκλοφόρησε η ιστορία με το θησαυροφυλάκιο, οπότε πάμε με τη σταθερή τάση, που ανέφερες, δηλαδή κάθε χρόνο και λιγότερες σελίδες. Φέτος, λοιπόν, 100 σελίδες, του χρόνου 84, του αντίχρονου 68, σε τρία χρόνια 52 (δηλ. τα διάφορα μεγέθη τού Μίκυ Μάους επί Τερζόπουλου) και σε τέσσερα χρόνια μία… φυλλάδα!

    • Χαχα ναι. Οπότε μπορεί πάλι να μας ξαφνιάσουν φέτος και να μην βάλουν κάτι από αυτά που λέμε. Πραγματικά το Editor’s Choice είναι η πιο ασταθής έκδοση 😛

  • Τελικά φαίνεται ότι όντως η φετινή έκπληξη είναι ότι δεν θα έχουμε έκπληξη. Όχι απλώς δεν θα έχουμε νέα ιστορία, αλλά ούτε καν Editor’s Choice. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι η απουσία τού Super Μίκυ, του Ντόναλντ και του Μίκυ Μάους της 29ης Δεκεμβρίου από το ημερολόγιο κυκλοφορίας τής Καθημερινής οφείλεται σε παραδρομή, και ότι δεν θα έχουμε και άλλες τέτοιες εκπλήξεις στο τέλος τού χρόνου!

   • Επικοινώνησα με την Καθημερινή, και όντως πρόκειται για παραδρομή. Τους ρώτησα και για το Editor’s Choice, και η απάντησή τους ήταν «για έκτακτες σειρές θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Κ». Από τη μια δείχνει ότι δεν είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν κάτι, αλλά από την άλλη δείχνει ότι κάτι έχουν στα σκαριά. Πολλή μυστικοπάθεια!

Απάντηση