Παρωδία από τον Πάολο Μοττούρα στο Μίκυ Μάους!

Στον Δρόμο (60 σελίδες)

Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο του Μοττούρα είναι πραγματικά υπέροχο. Και το σχέδιο 10/10

Περίληψη 

Μία ασυνήθιστη και συναρπαστική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Μίκυ και τον Γκούφυ, εμπνευσμένη από το διάσημο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Κέρουακ, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ου αιώνα…

Ιστορία

Εάν θυμάστε είχα την συγκεκριμένη ιστορία στις τοπ 10 Ιταλικές που θα ήθελα να δούμε στην Ελλάδα. Τελικά μπήκε μετά από λίγο καιρό που έφτιαξα το άρθρο!! Ας ξεκινήσουμε όμως να μιλήσουμε για την ιστορία. Θα αρχίσω με το σχέδιο όπου για άλλη μια φορά θα πω ότι ο Μοττούρα είναι πολύ ταλαντούχος και σχεδιάζει υπέροχα. Δεν βρήκα κάποιο ψεγάδι και η ιστορία είχε κάποια πολύ όμορφα και ατμοσφαιρικά καρέ. (όπως το παρακάτω) Ο χρωματισμός θα μπορούσε να είναι κάπως καλύτερος για μένα. Όχι πως δεν μου άρεσε αλλά μιας και η ιστορία είναι κάτι πιο ξεχωριστό αφού πρόκειται για παρωδία θα ήταν καλύτερα πιστεύω ένας χρωματισμός παρόμοιος με αυτόν του εξωφύλλου.

Τώρα από άποψη σεναρίου. Θα πω πως μου άρεσε η ροή αν και σε κάποια σημεία ήταν λίγο αργή. Πάντως κάτι μου λείπει από το σενάριο. Δεν ξέρω τι αλλά καθώς διάβαζα την ιστορία σε κάποια σημεία ένιωσα πως κάτι λείπει. Πάντως οφείλω να πω πως οι 3 τελευταίες σελίδες ήταν συγκινητικές. Η ιστορία περνάει πολύ ωραία μηνύματα τα οποία είναι τα ταξίδια και η φιλία. Πιο σημαντικό είναι το ταξίδι για να φτάσεις κάπου και μετά ο προορισμός. Στα ταξίδια θα συναντήσεις δυσκολίες αλλά με καλούς φίλους θα τα βγάλεις πέρα. Μου άρεσε πολύ αυτό διότι εδώ και ας είναι παρωδία μας δείχνει πόσο δυνατή είναι η φιλία του Μίκυ και του Γκούφυ. Στο τέλος ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια νέα περιπέτεια. Ο Μίκυ της ιστορίας πήρε το μάθημα του και κάλυψε το κενό που ένιωθε.

Η ιστορία καλύπτει το μισό Μίκυ Μάους! Έχει και ένα ωραίο άρθρο στην αρχή και είναι αυτό που είχε και το Topolino. Για μένα αξίζει και μόνο για αυτήν την ιστορία. Πιάνει 60 ολόκληρες σελίδες. Γενικά, μου άρεσε πολύ και να πω ότι γουστάρω πολύ όλο αυτό το πρότζεκτ του Topolino με τις παρωδίες. Είναι κάτι έξυπνο και φρέσκο. Ξεφεύγει και από τα τυπικά πλαίσια. Ο Ντην που συναντά ο Μίκυ στη αρχή της ιστορίας αποτελεί φόρο τιμής (η μορφή του) στον ίδιο τον Κέρουακ. Το πλήρες όνομα του χαρακτήρα είναι Ντην Μοριάρτυ. Ο Ντην Μοριάρτυ, είναι ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου του Τζακ Κέρουακ. Οπότε έχουμε και φόρο τιμής στον συγγραφέα του ορίτζιναλ έργου. Και αυτό ήταν ωραίο και έξυπνο. Το Μίκυ Μάους συνεχίζει δυνατά.

Βαθμολογία: 9,5/10!