Πως μας είχε φανεί η ιστορία του Καβατσάνο και του Αρτιμπάνι;

Η Υπόσχεση του Γάτου (40 σελίδες)

  • Σχέδιο: Giorgio Cavazzano  – Σενάριο:  Francesco Artibani
Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο του Καβατσάνο είναι υπέροχο με ωραίο χρωματισμό και το σχέδιο του δείχνει και μοντέρνο. 9/10

Περίληψη 

Ο Μίκυ και η Μίννι περνούν αμέριμνοι τις διακοπές τους στην Σικελία, ώσπου η Μίννι πέφτει θύμα απαγωγής.

Ιστορία

Η ιστορία έχει όλο το πακέτο πραγματικά! Ατμοσφαιρικό σχέδιο με εξαιρετικό χρωματισμό. Τα τοπία είναι απίστευτα και σου δίνουν την αίσθηση ότι όντως βλέπεις πραγματικά μέρη της Σικελίας (Ιταλίας). Μου αρέσουν επίσης και οι “νέοι” χαρακτήρες. Το πως εντάχθηκαν όμορφα στο σύμπαν της Disney. Πολύ μου άρεσε η σκηνή με τον αστυνόμο Σάλβο και τον Μίκυ στο γραφείο του με τον πρώτο να μαθαίνει ότι ο Μίκυ έχει σώσει πολλές φορές τον κόσμο και να αγριεύει χαχα. Ο Καβαστάνο δίνει ρέστα.  Σεναριακά επίσης πάει πολύ ωραία η ιστορία με το να φέρνει μια πιο αστυνομικής φύσης πλοκή. Μου άρεσε πολύ το twist που έβαλε ο Αρτιμπάνι στο τέλος αλλά και ότι όλοι οι χαρακτήρες ήταν φυσικοί.

Δεν παρέλειψε και έναν χαρακτήρα σαν τον Φέθρυ… Ξέρετε για ποιον μιλάω; Για τον Παπιαρέλα ο οποίος εκνεύρισε τον υπαστυνόμο αλλά μας έκανε να γελάσουμε. Η πλοκή πήγε πολύ στρωτά και μου άρεσε το γεγονός ότι παρόλο που ο Μίκυ ήταν αυτή τη φορά μαζί με υπαστυνόμο και που ήταν άγνωστος αλλά αποτελεί φόρο τιμής σε έναν αστυνομικό χαρακτήρα αυτό δεν τον μείωσε σαν ντετέκτιβ. Δηλαδή δεν δόθηκε το βάρος μόνο στον υπαστυνόμο Μικαλμπάνο και στις δικές του δεξιότητες υποτιμώντας τον Μίκυ αλλά το αντίθετο. Αυτό μου άρεσε. Το πως συνδέθηκαν όλα και βγήκε κάτι όμορφο.

Το τεύχος του Μίκυ Μάους για μένα αξίζει και μόνο για αυτήν την ιστορία. Ξέχασα να πω πως στην αρχή του τεύχους είχαμε το άρθρο από το Topolino που έλεγε λίγα πράγματα για όλους τους χαρακτήρες της ιστορίας και μου άρεσε πολύ αυτό. Μέχρι και στο Μίκυ Μάους βάζουν πλέον και άρθα αλλά και ιστορίες που θα έπρεπε να βλέπαμε ως κεντρικές στο περιοδικό ΚΟΜΙΞ! Άραγε σε τι διαφέρει το ΚΟΜΙΞ πλέον τώρα που έχει άρθρα και το Μίκυ Μάους; Πάντως ότι θυμάμαι θα έχουμε και άλλη ιστορία στην οποία ο Μίκυ συναντάει τον νέο φίλο που έκανε στη Σικελία. Μάλλον για κάποια άλλη υπόθεση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον 🙂

Βαθμολογία: 9,5/10!