Βιβλιοθήκη Σκάρπα: Βίντεο για τον Δεύτερο τόμο & Συμπεράσματα

Τι μαθαίνουμε από τη διαφήμιση της Καθημερινής;

Ο δεύτερος τόμος της Βιβλιοθήκης Σκάρπα βγαίνει την Κυριακή 6 Αυγούστου. Παρακάτω σας δίνουμε την διαφήμιση/βίντεο της Καθημερινής.

Νέες Πληροφορίες

 • Το πιο σημαντικό είναι ότι ΟΛΕΣ οι σιτορίες είναι σε σενάριο ΚΑΙ σχέδιο του Σκάρπα!
 • Ο δεύτερος τόμος θα έχει τις εξής ιστορίες:
 • Στον δεύτερο δικό μας τόμο, αν και στο εξώφυλλο θα έχουμε το άλλο μισό με τον Μίκυ από το εξώφυλλο του δεύτερου ιταλικού, οι ιστορίες είναι από τον τρίτο Ιταλικό τόμο!
 • Βλέπουμε ότι το εξώφυλλο του τόμου 4 που θα έχει την  ιστορία Το Μυστήριο των Παστών Γαρίδων έχει διαφορετικό εξώφυλλο από αυτού του Ιταλικού, το οποίο χρησιμοποιείται στον τρίτο τόμο.

Συμπέρασμα

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι γίνεται επιλογή ιστοριών στους τόμους αλλά όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο και μάλλον από ότι φαίνεται θα ισχύσει και στους άλλους τόμους, οι ιστορίες που μπαίνουν είναι σε ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ του Σκάρπα μόνο! Ακόμα, και η ιστορία με τους επτά νάνους. Άρα ενισχύεται πολύ το σενάριο ότι θα μπουν ιστορίες μόνο του Σκάρπα. Και σύμφωνα με το INDUCKS οι ιστορίες σε σχέδιο και σενάριο Σκάρπα μπορούν να βγουν γύρω στους 38 τόμους. (κάνοντας τους υπολογισμούς) Εάν γίνει αυτό τότε το σενάριο να βγουν 38 τόμοι είναι πιο καλό διότι μπορούν εάν δώσουν του χρόνου 16 και του παραχρόνου άλλα τόσα (σχεδόν) να τελειώσουν τη σειρά σε 3 καλοκαίρια όπως με τον Μπαρκς. Το σενάριο αυτό είναι πολύ πιο λογικό από το να βγουν 102 τόμοι.

 

3 Σχόλια

 1. Το συμπέρασμα, που βγάζω εγώ, είναι ότι δημοσιεύουν μισούς ιταλικούς τόμους, Τα υπόλοιπα είναι πρόωρες εικασίες, που πιστεύω ότι θα καταρριφθούν στον τέταρτο τόμο, που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι βασισμένος στον πρώτο ιταλικό, ο οποίος περιέχει μόνο δύο ιστορίες γραμμένες και σχεδιασμένες από τον Σκάρπα, που δεν αρκούν για να γεμίσουν 180 σελίδες μαζί με τα άρθρα τους, όπως καταρρίφθηκε και η εικασία ότι ιστορίες με ξεχασμένους ήρωες, όπως οι επτά νάνοι, δεν θα δημοσιευόντουσαν.

  Οι τρεις μονοσέλιδες ιστορίες, που δημοσιεύθηκαν στον πρώτο τόμο, είναι σε σενάριο αγνώστου (που θα μπορούσε, βέβαια, να είναι και ο Σκάρπα), άρα είναι και αυτό μια ένδειξη.

  Πιστεύω ότι το βασικό κριτήριο επιλογής ιστοριών είναι το να χωριστούν τα περιεχόμενα ενός τόμου ακριβώς στη μέση. Αυτό, που δεν γνωρίζω, είναι το κριτήριο με το οποίο επιλέγουν τη σειρά των ιταλικών τόμων, από τους οποίους επιλέγουν ιστορίες, καθώς και το πότε/αν θα δημοσιεύσουν τα δεύτερα μισά.

  • Για το «αν», η απάντηση είναι μάλλον καταφατική, αφού ο ιπτάμενος Σκωτσέζος, που θα δημοσιευτεί στον τρίτο τόμο, δημοσιεύτηκε στον δεύτερο ιταλικό, με τα μισά περιεχόμενα του οποίου ξεκίνησε η ελληνική σειρά. Αν δημοσιευτούν και οι υπόλοιπες ιστορίες τού τόμου, θα επαληθευτούν και οι υπόλοιπες υποθέσεις, τόσο για το ότι δημοσιεύουν τους τόμους σε δύο δόσεις, όσο και για το ότι δεν κάνουν επιλογή ιστοριών, μια και στις υπόλοιπες αυτές ιστορίες περιλαμβάνεται ο χρυσός κληρονόμος, που είναι γραμμένη από τον Μαρτίνα. Σε μία εβδομάδα, όταν κυκλοφορήσει το επόμενο βίντεο, θα γνωρίζουμε με σιγουριά.

 2. Συμφωνώ απολύτως με τον Κρίτωνα. Και να προσθέσω, ότι στον πρώτο τόμο είχε δισέλιδο αφιέρωμα στον Γκουϊντο Μαρτίνα και στα σενάρια που έγραψε για τον Σκάρπα. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Απάντηση