Τι μαθαίνουμε από τη διαφήμιση της Καθημερινής;

Να ξαναπούμε για αρχή ότι ο πρώτος τόμος της Βιβλιοθήκης Σκάρπα αρχίζει την Κυριακή 30 Ιουλίου. Το διαφήμιση/βίντεο της Καθημερινής.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ DISNEY – ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΟ ΣΚΑΡΠΑ

Μεγάλες Ιστορίες με την υπογραφή του θρυλικού δημιουργού Ρομάνο Σκάρπα! Μια συλλεκτική σειρά Disney που θα σας κρατήσει την πιο δροσερή συντροφιά αυτό το καλοκαίρι!

Νέες Πληροφορίες

  • Ο κάθε τόμος θα έχει όντως 180 σελίδες!
  • Τελικά τα τομάκια  θα είναι 7 όπως είπαν! Από ότι φαίνεται η διαφήμιση που έχουν στην εφημερίδα δεν ήταν και τόσο σωστή.
  • Ο πρώτος τόμος θα έχει τις εξής ιστορίες:

    Οι παραπάνω ιστορίες πιάνουν 151 σελίδες, άρα μάλλον θα έχουμε και τα άρθρα τους. Επιλογή ιστοριών όμως όλες είναι από τον Ιταλικό τόμο 2.

  • Στον δεύτερο δικό μας τόμο, αν και στο εξώφυλλο θα έχουμε το άλλο μισό με τον Μίκυ από το εξώφυλλο του δεύτερου ιταλικού, οι ιστορίες θα επιλεχθούν μάλλον από τον τρίτο ιταλικό τόμο αφού η κεντρική ιστορία θα είναι η Τέταρτη Διάσταση. (Γιατί δεν χρησιμοποιούν όμως τον τίτλο Διάσταση Δέλτα, όπως στο πρωτότυπο αλλά και όπως  τον έχουμε δει στο άρθρα του ΚΟΜΙΞ;) Πάντως επιτέλους θα διαβάσουμε στα ελληνικά το όριτζιν του Ατομίνο Μπιμπ Μπιμπ και prequel του Σκοτεινού Κόσμου του Κάστυ.
  • Συμπεράνουμε επίσης ότι τα δικά μας τομάκια δεν θα έχουν τελικά εντελώς ίδια εξώφυλλα με τα Ιταλικά έστω και ανακατεμένα. Τι θέλω να πω; Ξέρουμε ότι ο τρίτος τόμος θα έχει το εξώφυλλο του πρώτου Ιταλικού. Όμως από ότι βλέπουμε στις παρακάτω δυο εικόνες ο πέμπτος και ο έβδομος φαίνεται να μην έχουν κάποιο εξώφυλλο σχετικό με την Ιταλική έκδοση. Δηλαδή είναι “πρωτότυπα” ελληνικά που δεν τα βλέπουμε στην Ιταλική σειρά.
  • Στον τρίτο τόμο δεν έχουμε ως κύρια ιστορία Το Μυστήριο των Παστών Γαρίδων αλλά βασική ιστορία θα είναι  Ο Μύθος τού Ιπτάμενου Σκωτσέζου που διαβάσαμε στο ΚΟΜΙΞ 119. Ανακατεύονται τα πράγματα δηλαδή…

Συμπέρασμα

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι γίνεται επιλογή ιστοριών στα τομάκια αλλά περιμένουμε να δούμε και τους υπόλοιπους τόμους για το πως θα πάει και να σιγουρευτούμε εάν θα μπουν τα άπαντα ανακατεμένα ή όχι. Πάντως, το σχέδιο να μπουν τα πάντα (102 τόμοι) είναι πολύ μεγαλόπνοο, ριψοκίνδυνο για τα εάν θα ολοκληρωθεί η σειρά. Εάν μπουν τα πάντα επειδή έχουμε τόμους 180 σελίδων τότε μπορεί η σειρά να τελειώσει σε περίπου 10 χρόνια (και παραπάνω). Ανάλογα με την συχνότητα που θα έχει κάθε καλοκαίρι… Πολύ μπερδεμένο και μακροχρόνιο σαν πρότζεκτ.