Αύγουστος 2017: Μίκυ Μάους

432025_368518566511923_1199222657_n

Ο Αύγουστος για το Μίκυ Μάους και τις υπόλοιπες Ντισνεϊκές εκδόσεις!

Στον Δρόμο και οι άλλες ιστορίες

Στις 4 Αυγούστου, κυκλοφορεί το πρώτο Μίκυ Μάους του Αυγούστου (το #164 για την ακρίβεια) και έχει την ιστορία παρωδία Στον Δρόμο! Είναι μια από τις ιστορίες που είχα βάλει στις Τοπ 10 Ιταλικές που θα θέλαμε να δούμε στην Ελλάδα. Το θυμάστε; Συγκεκριμένα την είχα στην 5 θέση!! Παραπάνω μπορείτε να δείτε μια ελαιογραφία του Πάολο Μοττούρα για την ιστορία. Προσωπικά την αναμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είναι και 65 σελίδων Δηλαδή έχει ψωμί. Το εξώφυλλο είναι πολύ όμορφο. Μακάρι να είχαμε και άρθρα αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Πάντως το Μίκυ Μάους #1 της Καθημερινής είχε άρθρο για ιστορία Η Τελευταία Περιπέτεια του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Θα μπορούσαν γενικά να έχουν άρθρα και για τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες και να μην βάζουν πάντα. Ακόμα, την συγκεκριμένη ιστορία ίσως την περίμενα λίγο πιο πολύ στο Μίκυ Μάους μάλλον εξαιτίας του χρωματισμού και ίσως λόγω του σχεδίου; Το Μίκυ Μάους #163 έχει πάντως άρθρο για την κεντρική του ιστορία! Πάντως, θα μου άρεσε και στο ΚΟΜΙΞ αλλά μάλλον καλύτερα στο Μίκυ; Θα δούμε…

Το Μίκυ Μάους #165 έχει ένα ενδιαφέρον εξώφυλλο. Το εξώφυλλο αυτό είναι μέρος του εξώφυλλου που υπάρχει για την ιστορία Η Τελευταία Περιπέτεια του Σκρουτζ Μακ Ντακ αλλά εδώ το βλέπουμε μόνο με τον Σκρουτζ και δίχως τον Σκληρόκαρδο Χρυσοκούκη. Ακόμα, εάν δείτε παραπάνω το συγκεκριμένο εξώφυλλο ήταν να κυκλοφορήσει ως εξώφυλλο του Μίκυ Μάους #1 το 2014. Για κάποιον λόγο δεν έγινε και μπήκε αυτό που είδαμε τότε. Τώρα χρησιμοποίησαν μέρος του στο καινούργιο Μίκυ Μάους. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ποια θα είναι η κεντρική ιστορία του τεύχους… Το τρίτο Μίκυ Μάους του μήνα έχει ως κεντρική ιστορία Το Δώρο του Φαραώ. Πρόκειται για αυτήν εδώ την ιστορία από το Topolino #3097, 29 σελίδων και δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο θα έλεγα. Το τελευταίο Μίκυ Μάους του μήνα έχει εξώφυλλο του Topolino #2700 του οποίου όλες οι ιστορίες έχουν δημοσιευτεί στη χώρα μας παλιότερα! Άρα πάλι δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κεντρική του τεύχους.

Για μένα πάντως ο μήνας ξεκινάει πάρα πολύ δυνατά αλλά μετά τα επόμενα τεύχη φαίνονται αρκετά πιο αδύναμα από το πρώτο… Ίδωμεν.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Να πούμε και ένα δυο πράγματα και για τις άλλες εκδόσεις. Για άλλη μια ακόμα φορά, πιο ενδιαφέρουσα έκδοση για αγορά βρίσκω το Ντόναλντ με το Σούπερ Μίκυ να έχει ένα όμορφο καλοκαιρινό εξώφυλλο, ενώ το ΚΟΜΙΞ συνεχίζει με την στάμπα του Βίου στο εξώφυλλο. Ας ελπίσουμε από Ιανουάριο να δούμε κάτι διαφορετικό στην συγκεκριμένη έκδοση που πλέον είναι Rosa and friends.

7 Σχόλια

  1. Το κακό είναι ότι οι κύριες ιστορίες, στα τεύχη, τα οποία έχουν εξώφυλλα, που δεν αναφέρονται σ’ αυτές, έχουν τίτλους που δεν βοηθάνε να τις αναγνωρίσουμε. Δεν βρήκα τίποτε για μαγικό αυλητή, ενώ ο κοντινότερος τίτλος στο μυστήριο στο μαύρο ακρωτήρι είναι το μυστήριο τής μαύρης λίμνης. Ίσως, επειδή πρόσφατα απέδωσαν μια μαύρη λιμνοθάλασσα ως μαύρη λίμνη, τώρα αναγκάζονται να αποδώσουν τη μαύρη λίμνη ως μαύρο κάτι άλλο, π.χ. ακρωτήριο.

  2. Εμένα καλύτερη ιστορία μού φαίνεται Το Δώρο του Φαραώ, αφού ο Μάσσιμο Ντε Βίτα ως γνωστόν κάνει «μαγικά». Από τις άλλες το Στον Δρόμο μάλλον δεν θα με εντυπωσιάσει, και λόγω Μοττούρα, και λόγω του ότι είναι «Αμερικανιά». Ίδωμεν. Ο Τσελόνι επίσης φαίνεται απαράδεκτος. Και μάλιστα σε ιστορία για τους 7 Νάνους;! Τέλος, το Μαύρο Ακρωτήριο, δεν το βρήκα στο λινκ που βάλατε, δεν έχω άποψη.

    • Επίτρεψε μου να σου πω ότι διαφωνώ. Γενικά, σε πολλά που λες δεν συμφωνώ, όμως καταλαβαίνω ότι είναι η άποψη σου. Επειδή μια ιστορία είναι Ντε Βίτα δεν ισοδυναμεί ότι θα είναι καλή. Αμερικανιά ή όχι το θέμα είναι να σωστή Ντισνεική μεταφορά. Γιατί σου φαίνεται ο Τσελόνι απαράδεχτος; Το στυλ του είναι πιο σουρεαλιστικό και μπορεί να μην σου αρέσει αλλά σε αρκετό νέο κόσμο αρέσει πάρα πολύ.

Απάντηση