Βιβλιοθήκη Σκάρπα: Νέες Πληροφορίες & Παρατηρήσεις

Κάποιες παρατηρήσεις και νέες πληροφορίες για τα τομάκια που θα έχουμε από την επόμενη Κυριακή!

Να ξαναπούμε για αρχή ότι ο πρώτος τόμος της Βιβλιοθήκης Σκάρπα αρχίζει την Κυριακή 30 Ιουλίου. Παρακάτω σας δίνουμε την διαφήμιση της Καθημερινής.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ DISNEY – ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΟ ΣΚΑΡΠΑ

Αξέχαστες περιπέτειες, για µικρούς & µεγάλους!

Κάθε εβδομάδα, ο Ντόναλντ, ο Μίκυ, ο Θείος Σκρουτζ και η παρέα τους σας περιμένουν στις πιο συναρπαστικές ιστορίες, γεμάτες δράση και χιούμορ, με την υπογραφή του θρυλικού δημιουργού Ρομάνο Σκάρπα! Μια συλλεκτική σειρά Disney που θα σας κρατήσει την πιο δροσερή συντροφιά αυτό το καλοκαίρι! Αυτή την Κυριακή «Το Φυλαχτό του Αμούνδσεν».

Νέες Πληροφορίες

 • Από μήνυμα στην Καθημερινή μαθαίνουμε ότι ο κάθε τόμος θα έχει 180 σελίδες! Άρα έχουμε διαφοροποίηση από την Ιταλική σειρά όπως περιμέναμε. Κάθε Ιταλικός τόμος έχει 364 σελίδες. Εδώ θα έχουμε τους μισούς. Απόλυτα λογικό διότι οι 364 είναι πάρα πολύ για μας που δεν είμαστε χώρα μεγάλης παραγωγής όπως η Ιταλία. Οπότε μάλλον θα έχουμε και επιλογή ιστοριών όπως είχαμε πει στο προηγούμενο άρθρο.
 • Ακόμα, είπαν ότι τα τομάκια θα είναι 7. Όμως εμείς από την παρακάτω διαφήμιση που έχουν στην εφημερίδα βλέπουμε 8 τόμους.

Παρατηρήσεις

 • Στην ιταλική σειρά, βλέπουμε πως ο πρώτος τόμος είναι αυτός εδώ. (εξώφυλλο στα δεξιά σας) Σε εμάς ο πρώτος τόμος βλέπουμε πως θα έχει μέρος από το εξώφυλλο του δεύτερου, ενώ επίσης η κεντρική ιστορία που ανακοινώνεται στον πρώτο ελληνικό τόμο «Το φυλαχτό του Αμούνδσεν», περιλαμβάνεται επίσης στον δεύτερο ιταλικό τόμο, ως συμπληρωματική. Με λίγα λόγια έχουμε διαφοροποίηση από την Ιταλική σειρά.
 • Κάποιοι σωστά έχετε παρατηρήσει στους τόμους της παραπάνω διαφήμισης, και συγκεκριμένα στον τρίτο τόμο χρώματος μπλε, φαίνεται το καπέλο του Ντόναλντ τέρμα δεξιά δίπλα στο πλαίσιο, όπως στον πρώτο τόμο της αντίστοιχης ιταλικής έκδοσης.
 • Μπορεί κάλλιστα να είναι γραφιστικό λάθος οι 8 τόμοι στη διαφήμιση και να είναι τελικά 7.
 • Δεν περιμένω να δούμε τις ιστορίες με τους επτά νάνους κλπ και άλλους πιο τριτοκλασάτους χαρακτήρες που έχει σχεδιάσει ο Σκάρπα διότι δεν είναι τόσο γνωστοί. Κιόλας, η διαφήμιση μιλάει για Μίκυ, Σκρουτζ και Ντόναλντ και την παρέα τους! Και είναι πολύ μεγάλες ιστορίες αυτές. Ήδη είδαμε ότι οι τόμοι θα είναι 180 σελίδες. Αυτό κάτι λέει.
 • Τα Ιταλικά εξώφυλλα από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθούν με διαφορετική σειρά από ότι στην Ιταλική σειρά.
 • Να τονίσουμε ότι η Καθημερινή κάνει ακριβής μετάφραση της Ιταλικής έκδοσης. Μπορεί να λένε τα Άπαντα και να εννοούν τις ιστορίες του με τα παπιά και τα ποντίκια. Ή ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να εννοούν τις καλύτερες ιστορίες του δημιουργού.

9 Σχόλια

 1. Αν κάνουν επιλογή ιστοριών, τότε δεν πρόκειται για τα άπαντα του Σάρπα, όπως λέει η διαφήμιση, αλλά για ανθολόγηση. Οπότε είτε η δική σου εκτίμηση είναι λάθος, είτε η Καθημερινή λέει ψέματα.

  • Κάνουν μετάφραση ότι λέει ακριβώς ο Ιταλικός τόμος. Άπαντα μπορούν να θεωρηθούν και οι ιστορίες με παπιά και ποντίκια που έκανε. 180 σελίδες με το σκεπτικό να μπουν ακριβώς όπως στην Ιταλική έκδοση αλλά χωρισμένοι στην μέση οι τόμοι σημαίνει 100+ τομάκια. Πράγμα που το θεωρώ απίθανο. Οπότε…

 2. Πιστεύω ότι θα βάλουν μόνο ιστορίες με Μίκυ και Ντάκ.Και αυτές άπαντα μπορούν να θεωρηθούν τουλάχιστον για τους κύριους χαρακτήρες της Disney.Άμα δεν βάλουν παραμυθάκια δεν χάθηκε ο κόσμος.Και πάλι καλά να λέμε που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα της κρίσης και αυτοί οι τόμοι(πιστεύω ότι θα συνεχίζουν και του χρόνου)Ευχαριστούμε Κώστα για την ενημέρωση.

 3. Όταν λέμε «Άπαντα», Ελληνικά μιλάμε, εννοούμε όλες τις ιστορίες ανεξαιρέτως! Και ασφαλώς μιλούμε για 100+ τόμους, κάτι που με τον ρυθμό αυτόν μπορεί να πάρει 12 χρόνια, οπότε η σειρά μπορεί απλά να μην ολοκληρωθεί γιατί η Καθημερινή θα έχει δώσει αλλού τα δικαιώματα, ή, ή… Εν τω μεταξύ όμως ίσως κάνουν μια επιλογή καλών ιστοριών και πιάσουν καλές πωλήσεις στην Ελλάδα της Κρίσης. Όσο για τις 352 σελίδες, αν θυμάμαι καλά οι Ιταλοί τις επέλεξαν για να χωρέσει η ιστορία 352 σελίδων «Σεούλ 1988» σε έναν τόμο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Αν φτάσουν να θέλουν να την εκδώσουν κι από την καθημερινή, απλά θα την σπάσουν σε δύο τόμους. Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό…

  • Έχουμε ήδη ενημερωθεί ότι θα είναι 180 οι σελίδες. Τώρα τι εννοούμε Άπαντα στα Ελληνικά είναι άλλη υπόθεση για το πως το εννοεί ο εκδότης… Απλή εμτάφραση κιόλας κάνουν από τα Ιταλικά οι υπάλληλοι… Θα δούμε. Έτσι και αλλιώς το να μπουν τα πάντα από Σκάρπα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Απάντηση