Ο Κάστυ συνεχίζει τη σειρά του Μαύρου Κεραυνού με ένα νέο τρίτο μέρος!

Βέβαια, πριν πάμε στο τρίτο μέρος ας πούμε δυο λόγια για το Prequel Μαύρος Κεραυνός 2.1! Κυκλοφόρησε στο τεύχος #3197 του Topolino και σύμφωνα με το Inducks η ιστορία είναι 52 σελίδων χωρισμένη σε 2 μέρη. Αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στο Μαύρο Κεραυνό #2 – Η Αναγέννηση (που διαβάσαμε στα ΚΟΜΙΞ #7 & ΚΟΜΙΞ #8 της Καθημερινής) και στο νέο τρίτο μέρος. Πάντως από ότι φαίνεται το σχέδιο ανέλαβε πάλι ο Λορέντζο Πατσροβίκιο.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που είχε πάρει η ΚΟΜΙΞ Wiki τον Νοέμβριο του 2015, ο Κάστυ μας είχε πει ότι ετοίμαζε πάνω από 200 σελίδες υλικό για την νέα περιπέτεια του Μαύρου Κεραυνού και αυτό από ότι φαίνεται επαληθεύτηκε! Δίχως να μετρήσουμε το 2.1 η νέα περιπέτεια του Μαύρου Κεραυνού θα είναι για 4 συνεχόμενα τεύχη στο Topolino (#3199 – #3202). Ο τίτλος του επεισοδίου 3, Nemesis, οφείλουμε να πούμε ότι είναι ελληνικότατος. Πρόκειται για την ελληνική λέξη Νέμεσις που είναι το όνομα της Θεάς και προσωποποίησης της θείας δίκης. Η Νέμεσις ως θεότητα επιβράβευε ή τιμωρούσε κάποιον με γνώμονα τον δίκαιο αλλά και την αξία του. Άρα η ιστορία έχει κάποια σχέση με αυτό το θέμα. Δηλαδή, ίσως το κύριο θέμα της είναι η απόδοση δικαιοσύνης; Πάντως ένα είναι σίγουρο! Πως το Μαύρο Φάντασμα όχι μόνο αναβάθμισε και επισκεύασε τον Μαύρο Κεραυνό αλλά πάλι κάποιο δόλιο σχέδιο ετοιμάζει. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι ακριβώς. Το σχέδιο του Παστροβίκιο φαίνεται όμορφο και θα πούμε περισσότερα για τον σχεδιαστή σε ένα καινούργιο μας άρθρο σύντομα. Πάντως, οι Ιταλοί συνεχίζουν να βγάζουν υπέροχες ιστορίες. Αναμένουμε να τις δούμε κάποτε και εδώ.

Ακόμα να ειπωθεί πως ο Κάστυ στην σελίδα του στο facebook έδωσε δώδεκα σελίδες (προσχέδια) που αποτελούν ένα Director’s Cut όπου η ιστορία με τον Μαύρο Κεραυνό απεικονίζεται σαν ταινία στο σινεμά (και σε 3D χαχα). Κάτι παρόμοιο είχαμε δει στις σελίδες του πρώτου μέρους της ιστορίας Μαύρος Κεραυνός 2 στο ΚΟΜΙΞ #7. Παρακάτω σας τις παραθέτουμε. (Κάντε κλικ πάνω σε κάθε εικόνα για να την δείτε  καλύτερα)