Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαφήμιση του ΚΟΜΙΞ #33…

Μιλήσαμε για το ΚΟΜΙΞ #32 στο προηγούμενο άρθρο… Θα πούμε τώρα δυο λόγια για τη διαφήμιση του επόμενου τεύχους.

Να σχολιάσουμε κάποια πραγματάκια για την παραπάνω διαφήμιση.

  • Η στάμπα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο από το τεύχος #32. Έβαλαν και εικόνα του Σκρουτζ (σχετική με τον Βίο) η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και ως εξώφυλλο σε άλλες εκδόσεις. Λες και ο αναγνώστης, δεν θα δει την στάμπα που υπήρχε στο προηγούμενο τεύχος… Και εξώφυλλο και στάμπα σχετικά με τον Βίο. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να μπει στο Εξώφυλλο για να δείξουν ότι η κύρια ιστορία είναι μέρος του Βίου; Πολύ υπερβολή.
  • Η στάμπα αλλά και εξώφυλλο επιβεβαιώνουν ότι ο Βίος θα συνεχίσει. Κάτι που ήταν αναμενόμενο. Περιμένουμε τώρα να δούμε εάν θα συνεχίσουν τις διπλές ανατυπώσεις. Το θεωρώ πολύ πιθανό να μπαίνει ο Βίος στα εξώφυλλα για να τραβήξουν “ενδιαφέρον” και οι μεγάλες ιστορίες ως συμπληρωματικές. Τώρα, το πόσο θα διαρκέσει αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από το ότι τα κεφάλαια του Βίου είναι 12.
  • Το εξώφυλλο είναι όμορφο ΑΛΛΑ το χαλάει αρκετά το μαύρο πλαίσιο ενώ η ράχη συνεχίζει τα γνωστά με τα μεγάλα γράμματα.

Με όλα αυτά και γενικά με την δομή που ακολουθείται έχει χαθεί κάθε σασπένς για τις επόμενες ιστορίες ή επιλογές των κεντρικών ιστοριών. Αλλά το χειρότερο είναι ότι πλέον έχει χαθεί το νόημα της έκδοσης. Τα άρθρα που μπαίνουν είναι 1 ή 2 για τις ιστορίες του Ντον αλλά κιόλας περιέχουν γενικότητες ή πράγματα που είναι γνωστά. Τέλος, δεν υπάρχουν τα πλούσια άρθρα, συνεντεύξεις του Ρόσα που έβαζε το ΚΟΜΙΞ της Α΄ Περιόδου όταν πρωτοδημοσίευσε τις ιστορίες αυτές. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης…