Μετά το δέκατο εκατομμύριο τι έρχεται; Ναι σωστά και λογικά σκέφτεστε! Το ενδέκατο! Νομίζατε ότι η σειρά Τα εκατομμύρια του Θείου Σκρουτζ τελείωσε;

Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην χώρα μας έχουν δημοσιευτεί ιστορίες από τη σειρά Τα Εκατομμύρια του Θείου Σκρουτζ. Τις ιστορίες της σειράς Τα  Εκατομμύρια του Θείου Σκρουτζ  τις διαβάσαμε στα τεύχη 2182 – 2191 του Μίκυ Μάους το 2008. Ο τίτλος δήλωνε μια γενικότητα, ότι οι ιστορίες δεν είναι μόνο δέκα. Οι Ιταλοί άρχισαν τη σειρά τον Ιούλιο του 2007 και δημοσίευσαν το Δέκατο Εκατομμύριο το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Από τότε δεν ασχολήθηκαν ξανά με τη σειρά μέχρι το 2015! Εμείς είδαμε για τελευταία φορά τη σειρά ως τομάκι Τα Εκατομμύρια του θείου Σκρουτζ (Μεγάλο Σήριαλ #29) το 2011 από τη Νέα Ακτίνα.

Ας συνεχίσουμε όμως με τους Ιταλούς. Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε ένα τομάκι με το όνομα Tutti i milioni di Paperone volume 1 (το βλέπετε αριστερά σας) που αποτελούσε τον πρώτο τόμο της σειράς Τα Εκατομμύρια του θείου Σκρουτζ αλά Ιταλικά και περιείχε τα 4 πρώτα εκατομμύρια! Οπότε οι Ιταλοί έδειξαν πάλι ενδιαφέρον στη σειρά και άρχιζαν να βγάζουν τομάκια που περιείχαν τις ιστορίες της. Αλλά η μεγάλη έκπληξη όσον αφορά τη σειρά ήρθε μήνες αργότερα! Την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015 εκδόθηκαν ιστορίες σχετικές με τη σειρά. Εκδόθηκαν στο Topolino 4 νέες ιστορίες που αφορούσαν την απόκτηση του Ενδέκατου έως του Δέκατου τέταρτου Εκατομμυρίου του Σκρουτζ.

Ο δεύτερος τόμος!
Ο δεύτερος τόμος!

Γενικά, η σειρά έχει μέτριο σχέδιο σε εξαίρεση με το δεύτερο εκατομμύριο όπου τον σχεδιασμό τον είχε αναλάβει ο Πάολο Μοττούρα. Εκεί υπήρξε διαφορά. Ο Μοττούρα έχει επίσης σχεδιάσει τα εξώφυλλα για όλους τους τόμους της σειράς στην Ιταλία μέχρι στιγμής. Τον Δεκέμβριο του 2015 βγαίνει ο δεύτερος τόμος Tutti i milioni di Paperone volume 2 και περιέχει τις ιστορίες των Εκατομμυρίων 5 έως 8. Σε σχέση με τον πρώτο τόμο έχει 116 σελίδες αντί για 132. Όπως, φαίνεται και στο εξώφυλλο δεξιά σας οι ιστορίες με την απόκτηση των Εκατομμυρίων αποτελούν κατά ένα τρόπο τον Βίο και Πολιτεία του Σκρουτζ από μια νέα μεριά και τείνει να ξεφεύγει πολύ από τον τρόπο που εμπνεύστηκε όχι μόνο ο Ντον Ρόσα τα πράγματα αλλά και ο ίδιος ο Μπαρκς.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε κυκλοφόρησε και τρίτο τομάκι που περιλαμβάνει τα Εκατομμύρια 8 έως 12. Δηλαδή, από ότι φαίνεται υπάρχει μια παλέτα σύμφωνα με την οποία κάθε τόμος έχει 4 ιστορίες. Ακόμα, τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε στο Topolino #3160 η ιστορία του 15ου Εκατομμυρίου του Σκρουτζ. Από τότε, δεν έχει βγει νέα ιστορία αλλά πιστεύω ότι μπορεί σύντομα να βγει νέα ιστορία με το 16ο Εκατομμύριο έτσι ώστε πιο μετά να βγει και ο τέταρτος τόμος.

Προσωπικά βρίσκω πολύ όμορφα τα εξώφυλλα των τόμων και ίσως το εξώφυλλο του δεύτερου τόμου είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα διότι αποτυπώνει διάφορες στιγμές στη ζωή του αγαπημένου μας τσιγκούνη.

Το εξώφυλλο του Topolino 3160 για το 15ο Εκατομμύριο!
Το εξώφυλλο του Tpolino 3160 για το 15ο Εκατομμύριο!

Έτσι λοιπόν φτάσαμε να βλέπουμε τα νέα “επεισόδια” της σειράς στο Μίκυ Μάους της Καθημερινής. Συγκεκριμένα, στο τεύχος #122 έγινε η αρχή και η συνέχεια στο τεύχος #123. Στο μέλλον λογικά  θα βγάλουν όλα τα Εκατομμύρια και δεν θα μου φανεί απίθανο εάν βγάλουν νέο τομάκι με τις νέες ιστορίες κάποια στιγμή.

Όσον αφορά τη γνώμη μου για τη σειρά είναι κάπως ουδέτερη προς αρνητική σε κάποια σημεία. Αυτό που δεν μου αρέσει περισσότερο είναι ότι ξεφεύγει από τον βασικό κόσμο του Μπαρκς. Ο κόσμος που έχτισε ο Καρλ Μπαρκς θεωρείται ως βάση για τους Ιταλούς εδώ και δεκαετίες. Δεν λέω, είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε τα γεγονότα από διαφορετική σκοπιά και για αυτό διαβάζω τις ιστορίες αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να βάλουν και κάποια στοιχεία από τις ιστορίες του Μπαρκς.