Τέλη Νοέμβρη και ήρθε και το ΚΟΜΙΞ #5. Το εξώφυλλο φαίνεται πάρα πολύ ωραίο, και έχουμε το γνωστό μοτίβο των τευχών, με τη διαφορά ότι τα νέα του ΚΟΜΙΞ είναι αρκετά πιο μετά και όχι στις αρχικές σελίδες. Το πέμπτο ΚΟΜΙΞ έχει πέντε ιστορίες. Ξεκινάμε να τις δούμε.

Η πρώτη ιστορία είναι  “Τα ορυχεία της Ατλαντίδας”, μια υπέροχη ιστορία του Κάστυ, που δημοσιεύτηκε στο Τοπολίνο το 2011.

Περίληψη:
Ο Μίκυ μαζί με τον Γκούφυ και την Κλάρα Λοφτ ψάχνουν στοιχεία για την αρχαία πόλη της Ατλαντίδας. Η Κλάρα θέλει να ζητήσει τη συμβουλή του μεγάλου καθηγητή Κάρτιερ, που βρίσκεται στην Κορνουάλη. Όμως, κανείς τους δεν ξέρει ότι με στις έρευνες τους θα έρθουν αντιμέτωποι με την Αδελφότητα των μοβ λαγών! Ενδιαφέρον σενάριο, και όπως βλέπουμε στο τέλος, μάλλον θα έχουμε και συνέχεια αυτής της ιστορίας.

Η ιστορία είναι πολύ καλή, έχει ωραία ατμόσφαιρα και το πολύ ωραίο σχέδιο το οποίο μας έχει συνηθίσει ο Κάστυ! Της βάζουμε ένα 8,5/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Η απόδραση του Φαντομία”, που ανήκει στην κατηγορία των ιστοριών του Φαντομία, Φαντομίας – Οι συναρπαστικές περιπέτειες ενός λωποδύτη παράνομου!

Περίληψη
Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς, που θα συναντάμε πιθανώς και στα επόμενα τεύχη, μας δίνει μια ιδέα για το χαρακτήρα και τον τρόπο δουλειάς του Φαντομία. Η ιστορία ξεκινάει με τον Λόρδο Κουάκετ να παίζει πόλο με άλλους Βαρώνους. Ο Λόρδος ακούει τον επιθεωριτή να λέει στο ραδιόφωνο ότι ο Φαντομίας έχει την τύχη με το μέρος του και για αυτό του ξεφεύγει. Έτσι, ο Φαντομίας δέχεται την πρόκληση του επιθεωρητή και με έναν έξυπνο τρόπο θα του αποδείξει για άλλη μια φορά ότι κάνει λάθος.

Υπέροχη ιστορία και η καλύτερη του τεύχους, με ωραίο σχέδιο και πλοκή και για αυτό θα πάρει 9/10.

Η τρίτη ιστορία έχει τον τίτλο “Η επέλαση των ρομπότ” και είναι σε σχέδιο Μπας Χέυμανς και σε σενάριο του Ρόμπερτ Ντάμεν. Το σχέδιο είναι σχετικά καλό, αλλά η ιστορία είναι αρκετά μικρή. Εξυπηρετεί όμως ωραία το ρόλο της, που είναι να γεμίσει το τεύχος.

Περίληψη
Ο Σκρουτζ, για να γλυτώσει μισθούς και αυξήσεις, αντικαθιστά τους υπαλλήλους του με ρομπότ. Όμως, αυτή η απόφαση δεν του βγαίνει σε καλό…

Για όλα τα παραπάνω θα πάρει ένα 7/10.

Η τέταρτη ιστορία, με τίτλο “Το πρώτο ταξίδι”, με σχέδιο του Σηζαρ Φεριόλι, είναι μια ωραία ιστορία, με αναφορά στο Ατμόπλοιο Γουίλι, το ατμόπλοιο του ομώνυμου καρτούν.

Περίληψη
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την ίδρυση του Μίκυ Σίτυ, ο καθηγητής Αντίκας επισκευάζει το ατμόπλοιο Γουίλι, αλλά αδικίες από παλιά έρχονται στην επιφάνεια.

Μια αρκετά καλή ιστορία. οπότε θα της βάλουμε 7,5/10.

Τέλος, έχουμε μια κλασική δεκασέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς ,που φέρει τον τίτλο “Εγγυημένη μεταφορά”.

Περίληψη
Ο Ντόναλντ προσπαθεί να ξεφύγει από το θείο Σκρουτζ, ο οποίος θέλει να τον μάθει πώς να βγάζει τα προς το ζην σαν μεγιστάνας, καθώς κάποια στιγμή θα κληρονομήσει τις επιχειρήσεις του. Όμως οι Μουργόλυκοι έχουν άλλα σχέδια…

Μια ωραία ιστορία, αλλά κάπως απότομη, καθώς θα μπορούσε να είναι 15 με 20 σελίδες. Άρα 8/10.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 8.5 /10 μαζί με τις ιστορίες και τα άρθρα. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για το δεύτερο καλύτερο τεύχος του ΚΟΜΙΞ μέχρι στιγμής. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 23 Δεκεμβρίου. Κεντρική θα είναι η ιστορία Το μαγικό παλτό, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάστυ! Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δε γνωρίζουμε κάτι παραπάνω.

Το τεύχος στην ΚΟΜΙΞ Wiki.