The Substitute Santa of Strathbungo

Σχέδιο: Άριλντ Μίντουν
Σενάριο: Κνουτ Νάερουμ – Τόρμοντ Λέκλινγκ
Σελίδες: 24

Εξώφυλλο

Εντυπωσιακό το εξώφυλλο και σου προσδίδει το αίσθημα ότι πρόκειται να διαβάσεις μια δυνατή ιστορία!

Περίληψη

Ο θείος Σκρουτζ αναπολεί τη μοναδική μέρα που έκανε ευτυχισμένο κάποιον τα Χριστούγεννα! Πίσω στη Γλασκώβη του 19ου αιώνα, ο 12χρονος, τότε, Σκρουτζ συναντά ένα ρακένδυτο κοριτσάκι από το ορφανοτροφείο θηλέων της περιοχής, που του δείχνει την κακομεταχείριση στην οποία υπόκεινται αυτό και πολλά ακόμα κορίτσια.Τότε, το θαρραλέο παπάκι, με τη βοήθεια της νέας του φίλης, αποφασίζει να κάνει κάτι για αυτό και να φέρει στο φως την πλεκτάνη που κρύβεται πίσω από όλα αυτά!

Το Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε στην Αμερική από την IDW το Uncle Scrooge #21, του οποίου η κύρια ιστορία ομολογώ πως με άφησε άναυδο! Κι αυτό ήταν κάτι που περίμενα από τη στιγμή που είδα το υπέροχο εξώφυλλο του τεύχους.

Ιστορία

Καταρχάς, σεναριογράφοι είναι o Knut Nærum και ο Tormod Løkling και σχεδιαστής ο Arild Midthun, και οι τρεις νορβηγικής καταγωγής. Η εν λόγω 24σέλιδη ιστορία με τίτλο The Substitute Santa of Strathbungo είναι μια αφήγηση του θείου Σκρουτζ και εκτυλίσσεται στη Γλασκώβη, όταν ο φιλάργυρος κροίσος ήταν ακόμα μικρό παπάκι και πουλούσε τύρφη, προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Σας θυμίζει το Βίο και την Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ – Ο Τελευταίος της Γενιάς των Μακ Ντακ; Υπάρχουν κάποιες αναφορές σε αυτό το Επεισόδιο του Βίου, μιας και μένει πιστή στο πλαίσο που έστησε ο Ντον Ρόσα!

Σύνοψη

Η ιστορία περιέχει αναφορές στο Βίο, δράση, κυνηγητό, ανατροπές, χιούμορ και συγκίνηση και ένα θαυμάσιο τέλος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της δεν υπάρχει σημείο που να μη φορτίζεσαι συναισθηματικά!

Εν ολίγοις, πρόκειται για μια ιστορία με άψογο σενάριο και σχέδιο, αλλά και χρωματισμό, ενώ άνετα τη συμπεριλαμβάνω στις καλύτερες που έχω διαβάσει ποτέ! Αν ποτέ δημοσιευτεί στο ΚΟΜΙΞ, θα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα τεύχη του περιοδικού! Αναμένουμε λοιπόν…